Index Vakbarát Hírportál

Bravúros győzelmet aratott Dárdai Herthája

2021. március 21., vasárnap 17:45

A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Dárdai Pál irányította Hertha bravúros és magabiztos győzelmet aratott a tabellán hatodik Leverkusen ellen

A berlini együttes – amelyben ezúttal is ott volt a korábbi magyar szövetségi kapitány fia, Márton – már az első félidőben lerendezte a lényegi kérdéseket, Deyovaisio Zeefuik, Matheus Cunha és Jhon Cordoba góljaival az első 45 percben kialakult a végeredmény. A fővárosi alakulat a folytatásban is több nagy helyzetet dolgozott ki, a második félidő elején újabb találatot is szerzett, de azt videobírós elemzést követően a támadás elején észlelt kezezés miatt nem adták meg.

Dárdai Pál első berlini edzői időszaka éppen a Bayer Leverkusen ellen ért véget, a 2018/19-es idény zárómérkőzésén a gyógyszergyáriak 5–1-re diadalmaskodtak az Olimpiai Stadionban.

A második Dárdai-korszakban ez volt a nyolcadik mérkőzése a berlini csapatnak, amely öt vereség és egy döntetlen mellett a második győzelmét aratta. 

Szalai Ádám csapata, a Mainz 2–1-re nyert a Hoffenheim otthonában, a magyar válogatott csatár a kispadról nézte végig a vasárnapi összecsapást.

A kiesés elől egyre eredményesebben menekülő mainzi csapat legutóbbi öt mérkőzéséből egy-egy döntetlen és vereség mellett hármat megnyert, ráadásul idegenben már négy találkozó óta veretlen.

NÉMET BUNDESLIGA

26. FORDULÓ

Hertha BSC–Bayer Leverkusen 30 (30)

TSG Hoffenheim–FSV Mainz 05 1–2 (12)

később:

SC FreiburgFC Augsburg 18.00

szombaton játszották:

Schalke 04Borussia Mönchengladbach 03 (01)

Bayern MünchenVfB Stuttgart 40 (40)

Eintracht FrankfurtUnion Berlin 52 (42)

1. FC KölnBorussia Dortmund 22 (11)

Werder Bremen–VfL Wolfsburg 12 (12)

pénteken játszották:

Arminia Bielefeld–RB Leipzig 0–1 (00)

(Borítókép: Soeren Stache/AFP)

(MTI)

Rovatok