Index Vakbarát Hírportál

Meglepő helyről érkezhet a távozó City-sztár utódja

2021. március 23., kedd 15:53

Sergio Agüero jövője kérdéses a Manchester Citynél, mivel a nyáron lejár a szerződése, és a hírek szerint a Barcelona is szívesen látná a keretében. Az angol listavezetőjénél mindenesetre már készülnek az argentin gólvágó pótlására, természetesen Erling Haaland az egyik kiszemelt, de a Sky Sports most érdekes alternatívát nyújt Danny Ings személyében.

A 20 éves Haalandról lassan nincs olyan nap, hogy ne cikkeznének a külföldi lapok, de ez igencsak érthető, miután ebben az idényben 31 tétmeccsen 33 gól és nyolc gólpassz a mérlege, az 2019–2020-as évad kezdetétől számolva pedig 71 találkozón 77 találat és 18 assziszt a mutatója.

Azt sem lehet mondani, hogy csak a gyenge ellenfelekkel szemben villogna a korábbi salzburgi, hiszen a Bajnokok Ligájában az előző kiírásban nyolc, a mostaniban hat meccsen jutott el 10 gólig, mondani sem kell, hogy az első 20 BL-találathoz szükséges 14 összecsapás elképesztő rekordnak számít.

Éppen ezért viszont Haaland az egyik legfelkapottabb név jelenleg a futballvilágban, megszerzéséhez hatalmas pénzeket kellene megmozgatni,és a hírek szerint többek között a Real Madriddal, a Manchester Uniteddel és a Chelsea-vel is meg kellene küzdeni a játékos kegyeiért.

A brit portál szerint ennél jóval költséghatékonyabb mód mellett is dönthet a PL-arany első számú várományosa, a 28 éves Danny Ings személyében.

A Southampton támadója 2018 nyarán kölcsönbe, egy évvel később végleg érkezett a Liverpooltól, a „szenteknél” 92 tétmeccsen 42-szer volt eredményes, az előző PL-kiírásban például 22-ig jutott.

Teljesítményével az angol válogatott keretébe is rendre meghívót kapott, bár eddig csupán három találkozón jutott szóhoz, most pedig sérülés miatt nem játszhat a világbajnoki selejtezőkön.

Ings szerződése már csak egy évig érvényes a csupán 14. helyen álló Southamptonnál, megszerzése így sokkal egyszerűbben megoldható lenne – és a manchesteri keret elképesztő mélységét tekintve látható, hogy a Citynél abban hisznek, hogy sohasem lehet elég sok jó játékosod.

Persze, a Manchester City áprilisban a Bajnokok Ligájában kétszer is összefut a Dortmunddal a negyeddöntőben, ott pedig Haaland testközelből is lenyűgözheti Pep Guardiola menedzsert...

Borítókép: Oli Scarff / AFP

Rovatok