Index Vakbarát Hírportál

Túl sok volt az 50 percnyi emberhátrány az U21-eseknek Románia ellen

2021. március 27., szombat 19:54

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Románia ellen a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében, amivel eldőlt, hogy biztosan nem jut tovább.

A magyar U21-es válogatott is birtokba vehette a Bozsik Arénát, amelyben a román válogatottal csapott össze az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Mindkét kispadon egy-egy korábbi klasszis ült, a magyarokén Gera Zoltán, a románokén Adrian Mutu. És mindketten hasonló cipőben jártak, ugyanis fontos kulcsjátékosokat kellett nélkülözniük.

Az első félidőben teljesen egyenrangú partnere volt a magyar csapat az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott románnak, ezt bizonyítja, hogy nemcsak Bese Balázsnak, hanem Andrei Vladnak is volt bravúrja az első félidőben. 

Amelynek hajrájában emberhátrányba került a magyar válogatott, ugyanis Szőke Adrián teljesen fölöslegesen lekönyökölte Denis Ciobotariut, amiért megkapta a második sárgáját.

Ennek ellenére a „hazai" csapat szerezte meg a vezetést az 56. percben, Deutsch László tökéletesen passzolt középre laposan, Csonka András pedig higgadtan lőtt a hálóba az ötös vonaláról. 

A románok szinte mindent egy lapra feltéve támadtak, hiszen emberelőnyben és gólhátrányban is voltak, de a magyar védelem állta a sarat. Egészen a 70. percig, amikor Alexandru Matant megtalálta a labda három védő között, ő pedig 15 méterről kilőtte a bal felsőt.

A hajrában már szinte egykapuzott Románia, a magyar válogatott minden erejét felemésztette a védekezés. A 87. percben újabb gólt eredményezett a fülényük, Adrian Petre szögleténél Alexandru Pascanu egyedül maradt, a hátvéd pedig bevetődve talált be Bese kapujába.

A hosszabbításban Bárány Donátnak volt még egy kitűnő távoli lövése, de Vlad ki tudta tenyerelni oldalra, így nem jött össze az egyenlítés. Óriásit küzdött a magyar válogatott, de Románia végül ki tudta használni, hogy mintegy 50 percet létszámfölényben játszott.

Végeredmény, U21-es Európa-bajnokság, A-csoport:
Magyarország–Románia 1–2 (0–0)

Rovatok