Index Vakbarát Hírportál

Sima volt, hozta a kötelezőt San Marinóban a magyar válogatott

2021. március 28., vasárnap 22:37

A magyar labdarúgó-válogatott érvényesítette a papírformát, vasárnap könnyedén győzte le 3–0-ra San Marinót a világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Nyertek az angolok és a lengyelek is.

Kötelező feladat előtt állt Marco Rossi csapata a lengyelek elleni döntetlen (3–3) után, hiszen azzal a San Marinóval csapott össze, amelyet története során eddig mindig (négyszer) legyőzött.

A magyar együttes kezdőcsapata hét helyet változott a lengyelek elleni meccshez képest: ezúttal a Dibusz – Nego, Orbán, Szalai A., Botka, Gazdag, Cseri, Varga K., Sigér – Sallai, Szalai Á. összeállítású csapat futott ki a pályára.

Nem kellett sokat várni az első magyar gólra, Sallai Rolandot buktatták a tizenhatoson belül a 13. percben, a jogosan megítélt büntetőt Szalai Ádám értékesítette, 0–1.

Néhány perccel később ismét tizenegyest rúghattak a mieink, de Sallai jobbra tartó lapos lövését kitornászta Elia Benedettini, így maradt az egygólos magyar előny.

Az első félidő – ahogy az várható volt – magyar fölényt hozott, az UEFA hivatalos statisztikája szerint a labdabirtoklási arány 24:76 volt az első 45 perc után.

A szünetben kettőt cserélt Rossi, Nego és Cseri helyére Kalmár Zsolt és Nikolics Nemanja érkezett.

A mieink továbbra is mezőnyfölényben futballoztak, a 65. percben Kalmár passzolt remekül a csereként beálló Kleinheisler Lászlónak, aki azonban elpuskázta az ígéretes helyzetet.

A 71. percben aztán megszületett a várva várt második magyar gól, Botka jobbról érkező beadását Sallai fejelte a hazai kapuba az ötös sarkáról, 0–2.

A 85. percben Szalai Ádámot Géresi Krisztián váltotta, ez volt a Puskás Akadémia 26 éves játékosának az első mérkőzése a magyar válogatottban.

A játékrész második felében több helyzete is volt a magyar csapatnak, az i-re a pontot Nikolics tette fel, aki a 88. percben tizenegyesből állította be a végeredményt, 0–3.

A magyar válogatott játszott már jobban is, ám a kötelező három pont megszerzése nem forgott veszélyben, sima mérkőzés volt. A hazaiak egy, mi pedig 23 kapura lövéssel próbálkoztunk.

A csoportban két további találkozót rendeztek vasárnap. Anglia 2–0-ra nyert Albánia otthonában, míg Lengyelország hazai pályán 3–0-ra győzte le Andorrát.

A magyar válogatott legközelebb szerdán játszik, nemzeti tizenegyünk Andorrában vendégszerepel majd.

Két forduló után a csoportot hat ponttal Anglia vezeti, a második helyen holtversenyben, 4-4 ponttal Magyarország és Lengyelország áll.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
EURÓPA, I-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–3
Gólszerzők: Szalai Á. (13. – tizenegyesből), Sallai (71.), Nikolics (88. – tizenegyesből)

(Borítókép:  Jonathan Moscrop / Getty Images Hungary)

Rovatok