Index Vakbarát Hírportál

A Bayern után a Liverpool is Gulácsiéktól vihet védőt

2021. március 29., hétfő 16:21

Újabb értékes belső védőt veszíthet a nyári átigazolási piacon a három magyar futballistát is foglalkoztató RB Leipzig – derül ki a The Athletic értesüléséből.

Mint ismert, a transfermarkt.de által 60 millió euróra taksált, ezzel a lipcsei gárda legértékesebb futballistájának számító Dayot Upamecano a nyáron 42,5 millió euróért cserébe a német rekordbajnok Bayern Münchenhez igazol.

A The Athletic úgy tudja, hogy nem ez lehet az egyetlen nagy érvágás a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató együttesnél!

A Liverpool ugyanis az idénybeli elképesztő sérüléshullámra és az ebből következő óriási visszaesésre tekintettel mélyíteni igyekszik a nyáron az amúgy kifejezetten erős keretét, ennek egyik első lépése pedig Ibrahima Konaté megszerzése lehet.

A 21 éves, mali útlevéllel is rendelkező francia utánpótlás-válogatott védő szerződése 2023 nyaráig érvényes az RB Leipzignél, piaci értéke 35 millió euró a Transfermarkton, ezzel Upamecano mögött a klub második legértékesebb bekkje.

A 194 centiméter magas játékos megszerzése ráadásul nem is lenne túl nagy kiadás, hiszen ehhez elég lenne aktiválni a szerződésében szereplő 40 millió eurós záradékot.

A 2017-ben a Sochaux-tól érkező Konaté eddig 89 tétmérkőzésen viselhette a lipcseiek mezét, de a 2019–2020-as idény kezdete óta a sérülések miatt csupán tíz bajnokin volt kezdőként a pályán.

Borítókép: Franck Fife / AFP

Rovatok