Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Félek, hogy Kalmár nem lesz ott az Eb-n

2021. március 31., szerda 23:41

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott Andorrában, azonban a találkozó első félidejében Kalmár Zsolt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, és a szövetségi kapitány sem mondott biztató dolgokat a középpályással kapcsolatban a meccs utáni értékelésében.

„Tisztában voltunk vele, hogy nehéz meccs vár ránk, főleg akkor, ha nem leszünk kellően motiváltak, és nem koncentrálunk az első pillanattól az utolsóig” – mondta Marco Rossi.

„Szerencsére ezzel nem volt gond, végig megfelelő volt a játékosok hozzáállása. Az első félidő jóval nehezebb volt, rendkívül agresszívak voltak a hazaiak, ám összességében nem férhetett kétség a sikerünkhöz.

Teljesen azért nem vagyok elégedett, egyrészt jobban örültem volna, ha 4–0-ra nyerünk, másrészt aggaszt Kalmár Zsolt sérülése, félek, hogy nem lehet majd ott az Európa-bajnokságon.

A kapitány elmondta, véleménye szerint jó meccseken vagyunk túl a selejtezősorozatban, és ha nincs az az egyperces rövidzárlat a lengyelek ellen, amikor a rivális két gólt is szerzett, azon a találkozón is megérdemeltük volna a győzelmet, abban az esetben pedig kilenc ponttal állnánk a csoportban.

A válogatottban első gólját szerző Fiola Attila így értékelt: „Természetesen örülök a gólnak, de annak még inkább, hogy megszereztük a három pontot, ezért is jöttünk. 

Az első húsz percben nem játszottunk jól, alkalmazkodnunk kellett a műfüves talajhoz, valamint az andorraiak kellemetlen, agresszív stílusához, ám jókor szereztünk vezetést.

A második gól pedig érezhetően megnyugtatta a csapatot, onnantól végig kézben tartottuk a meccset, és megérdemeltük a győzelmet.”

A harmadik magyar gólt a válogatottba hosszú idő után visszatérő Kleinheisler László szerezte. „Jó érzés volt másfél év után újra magamra húzni a címeres mezt az elmúlt három találkozón; annak is örülök, hogy hosszú idő után újra a kapuba találtam, de az elért eredmények miatt vagyok a legboldogabb. Nagyon remélem, hogy nem súlyos Kalmár Zsolt sérülése, és mielőbb visszatérhet közénk.”

Nemcsak Fiola, hanem Gazdag Dániel is először volt eredményes a nemzeti együttesben. A Budapest Honvéd játékosa így nyilatkozott az M4 Sportnak a lefújás után.

Melegíteni sem volt időm, amikor elindultam, már szóltak is, hogy be kell állnom, sajnos Kalmár Zsolt nem tudja folytatni. Boldog vagyok, hogy góllal járultam hozzá ehhez a fontos sikerhez, a találatomat pedig neki ajánlom, és minél előbbi felépülést kívánok!

Nem lepett meg a hazaiak harciassága, sajnos tudtuk, hogy ütni-vágni fognak minket, de a győzelem a lényeg, és az, hogy hét ponttal kezdtük a sorozatot. Szeretnénk az Európa-bajnokságon is maradandót alkotni, ősszel pedig továbbmenetelni a csoportunkban.”

(Borítókép: Guillaume Horcajuelo / MTI / EPA)

Rovatok