Index Vakbarát Hírportál

638 millió eurós tőkeinjekciót kap a Liverpool tulajdonosa

2021. április 2., péntek 20:46

A Liverpool számára igencsak küszködősen alakul a 2020–2021-es idény, a sérülések miatt teljesen elvékonyodó védelem miatt a címvédésre nem maradt esélye a PL bajnokának. 

Könnyen lehet, hogy a jelenleg csak hetedik helyen álló klub – amelynek 141 millió eurós veszteséget okozott a koronavírus-járvány – legjobb esélye a BL-indulás kiharcolására épp az elitsorozat megnyerése, ehhez segítség lehet, hogy a negyeddöntős rivális Real Madrid a kapitánya, Sergio Ramos nélkülkell, hogy megvívja a csatát.

Gazdaságilag viszont lehet, hogy rendeződik kicsit a helyzet, mivel a tulajdonos Fenway Sports Group (FSG) masszív tőkeinjekcióban részesül a RedBird Capital Partnerstől.

A Marca beszámolója szerint 638 millió euró körüli összegről van szó, ez a mennyiség pedig lehetővé teszi az FSG alá tartozó klubok hosszú távú pénzügyi stabilizálását.

Az még nem ismert, hogy a pénz mire megy és hogyan oszlik majd meg a Liverpool és a Boston Red Sox baseballcsapat között, de úgy tudni, hogy a befektetés tíz százalékos kisebbségi tulajdonrész lesz, és ennek következtében a legendás Anfield Stadion korszerűsítésével kapcsolatos kockázatok is elszállnak.

A közelgő átigazolási időszak előtt is jó hír lehet ez, hiszen a Liverpool számára a védelemben és a támadósorban is elfér az erősítés/mélyítés, hogy az új idényben ismét az első helyért csatázhasson.

Az FSG üzleti értéke jelenleg 6,22 milliárd euró, és a remények szerint ezt majd megerősítik a koronavírus-járvány lecsengéséhez közeledve.

Borítókép: Paul Ellis / AFP

Rovatok