Index Vakbarát Hírportál

A Real Sociedad nyerte meg a tavalyi Király-kupát

2021. április 3., szombat 23:32 | aznap frissítve

A Real Sociedad nyerte meg a 2019–2020-as Király-kupát, mivel a szombati, sevillai fináléban 1–0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót.

Az Athletic Bilbao a koronavírus-járvány miatti halasztások miatt abban a különleges helyzetben várta az áprilist, hogy 3-án a 2020-as, 17-én pedig a 2021-es Király-kupa-fináléban léphet pályára.

A Szuperkupát januárban megnyerő együttes az ugyancsak baszkföldi Real Sociedaddal csapott össze elsőként, az első félidőben a felek csupán egy darab, kaput eltaláló lövéssel jelentkeztek, Iker Muniain (Athletic) fejese viszont Alejandro Remiro zsákmánya lett.

A fordulást követően sem záporoztak a ziccerek, a 63. percben viszont a Real Sociedad megszerezte a vezetést, a második büntetőgyanús esetnél már tizenegyest kapott az együttes, Mikel Oyarzabal pedig nem hibázott (1–0).

A San Sebastián-iak pedig ezt követően már megőrizték előnyüket, az utolsó percekben sorra cserélték le a kiemelkedő játékosokat is, de nem tudott büntetni a bilbaói együttes.

A Real Sociedad 1987 óta először, fennállása során harmadszor hódította el a trófeát – öt vesztes döntő szerepel még a gárda neve mellett –, a Bilbao pedig 23 siker mellett a 15. vereségét szenvedte el fináléban.

A javítási lehetőségre viszont tehát nem kell sokat várni, két hét múlva a Barcelona ellen meglehet a 24. siker is.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA

2020-AS DÖNTŐ

Real Sociedad–Athletic Bilbao 1–0 (Oyarzabal 63. – 11-esből)

Borítókép: Cristina Quicler / AFP

Rovatok