Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid és a Liverpool lemásolta a 2018-as döntőt

2021. április 6., kedd 22:54

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Real Madrid a 2018-as döntőhöz hasonlóan 3–1-re legyőzte a Liverpoolt, a Manchester City pedig fordulatos végjátékban 2–1-re legyőzte a Dortmundot.

Real Madrid–Liverpool

A 13-szoros és a hatszoros BEK/BL-győztes sem várta könnyű helyzetben a találkozót, hiszen a házigazda védelméből Dani Carvajal és Sergio Ramos sérülés, Raphaël Varane koronavírus miatt dőlt ki, a vendégekéből pedig Joe Gomez, Joel Matip és Virgil van Dijk is régóta maródi.

Ennek ellenére nem mondhatni, hogy rendkívül megerőltető lett volna a kapusok dolga, a királyi gárda kisebb mezőnyfölénye egy lapos Karim Benzema-lövést hozott csak az első félidő derekáig, a Mersey-parti csapat pedig még eddig sem jutott el.

A 27. percben aztán megtört a jég: Toni Kroos felívelt labdáját Vinícius Júnior vette át szépen, majd a jobb alsó sarokba lőtte a Real vezető gólját (1–0).

Bő fél óra elteltével Benzema esett el védője mellett a tizenhatoson belül, de hiába várta a sípszót, nem kapott tizenegyest, a gólt viszont így sem sokáig úszta meg a vendégcsapat, Kroos újabb indítását Trent Alexander-Arnold pocsékul fejelte el, gyakorlatilag gólpasszt adva Marco Asensiónak (2–0).

A spanyol szélső sorozatban a negyedik tétmeccsén volt eredményes!

A második félidőre lényegesen aktívabb Liverpool érkezett, ez pedig gyorsan eredményre is vezetett, Mohamed Szalah a leshatárról kilépve volt eredményes (2–1).

Liverpooli debütálása óta ez már a 121. találata volt, ebben az időszakban a topligák játékosai közül csak Robert Lewandowski (177), Lionel Messi (156) és Cristiano Ronaldo (140) jegyzett többet.

Nem sokkal később már az egyenlítésért fejelhetett Diogo Jota – kevéssel mellé –, ezzel pedig a Real Madrid is felébredt, és az első félidőnél lényegesen lüktetőbb játék vette kezdetét.

A 64. percben egy liverpooli szöglet után indult a házigazda veszélyes ellentámadása, de hiába mehettek kettő az egyben a madridiak, Asensio könnyelműsködését Alexander-Arnold kihasználta. Mielőtt fellélegezhettek volna a vendégek, máris a hálóban táncolt a labda, Modric lekészítése után Vinícius Júnior talált utat a bal alsóba (3–1).

A brazil támadó négygólos a BL-ben, ennek a felét ezen a meccsen hozta össze!

A hátralévő időben a Real még növelhette is volna az előnyét, és bár ez nem jött össze, így is kedvező helyzetből várják a madridiak a visszavágót – és beállították a három évvel ezelőtti BL-döntő végeredményét (3–1)...

Manchester City–Dortmund

A nap másik meccsén is gyorsan előnybe került a házigazda, itt Kevin De Bruyne volt eredményes, majd fél óra után itt is tizenegyesgyanús eset volt, a videózás után viszont büntető helyett labdaejtés következett (1–0).

A félidő hajrájában Jude Bellingham hiába szerzett labdát és talált be, a játékvezető szerint szabálytalankodott Edersonnal szemben.

pic.twitter.com/Z8vtE5YBnl

— unfortunate football moments (@unluckyfootie) April 6, 2021

Erling Haaland szenzációs sorozata – ebben az idényben mind a hat BL-meccsén betalált, a legutóbbi négyen egyaránt duplázott – megszakadt, de a végén így is főszereplővé lépett elő, amikor Marco Reusnak gólpasszt adott (1–1).

A CITYÉ IS VÉGET ÉRT, A MANCHESTERI CSAPAT 788 PERC UTÁN KAPOTT ISMÉT GÓLT AZ ELITSOROZATBAN!

De így is az angoloké volt az utolsó szó, Kevin De Bruyne remek indítását Ilkay Gündogan visszatette Phil Fodennek, aki a kapuba lőtt (2–1).

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényét?

  • 1833
    Bayern München
  • 980
    Manchester City
  • 740
    Real Madrid
  • 238
    Paris Saint-Germain
  • 222
    Liverpool
  • 189
    Chelsea
  • 77
    Porto
  • 70
    Dortmund

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 3–1 (Vinícius Júnior 27., 65., Asensio 36., ill. Szalah 51.)

Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2–1 (De Bruyne 19., Foden 90., ill. Reus 84.)

SZERDA

21.00: Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia)

21.00: Porto (portugál)–Chelsea (angol)

A visszavágókat jövő kedden és szerdán rendezik meg.

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Bayern München (német)/Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol)/Borussia Dortmund (német)

Real Madrid (spanyol)/Liverpool (angol)–Porto (portugál)/Chelsea (angol)

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Bayern München (német)/Paris Saint-Germain (francia)/Manchester City (angol)/Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol)/Liverpool (angol)/Porto(portugál)/Chelsea (angol)

Borítókép: Soccrates Images / Getty Images Hungary

Rovatok