Index Vakbarát Hírportál

Ebben az évszázadban még nem nyert ilyen módon a Barca!

2021. április 6., kedd 08:44

A Barcelona Ousmane Dembélé hajrában szerzett góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Real Valladolidot a spanyol bajnokság hétfő esti mérkőzésén.

Sikerével a katalán gárda egy pontra megközelítette a La Ligában éllovas, de újra botló Atlético Madridot, és visszaelőzte a szombaton diadalmaskodó Real Madridot.

A mérkőzésen már az első félidőben is nagy volt a házigazda fölénye (64 százalékos labdabirtoklás mellett hét kapura lövése volt), a másodikban viszont felborult a pálya, Lionel Messiék ebben a játékrészben 18-szor lőttek kapura.

A Valladolid sokáig hősiesen tartotta az ikszet, még Oscar Plano 79. perces kiállítása után is, de a 90. percben aztán megtört a jég, Ousmane Dembélé megszerezte a győztes gólt (1–0).

A Barcelona ebben az évszázadban először nyert hazai pályán 1–0-ra utolsó percben szerzett góllal – vendégként legutóbb 2014 novemberében, Valenciában jött ez össze a katalánoknak.

A gránátvörös-kékek december 5. óta veretlenek a La Ligában, azóta 19 bajnokin három döntetlen mellett ez volt a 16. sikerük.

Szükség is van a jó formára, hiszen szombaton a Real Madrid otthonában lép pályára az együttes – a felek idénybeli első el Clásicóját a királyi gárda 3–1-re megnyerte Barcelonában.

LA LIGA

29. FORDULÓ

Barcelona–Real Valladolid 1–0 (O. Dembélé 90.)

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 66 pont, 2. Barcelona 65, 3. Real Madrid 63, 4. Sevilla 58

Borítókép: Alex Caparros / Getty Images Hungary

Rovatok