Index Vakbarát Hírportál

A Fehérvár kiütötte az Újpestet, megvan Szabics első győzelme

2021. április 10., szombat 19:26

A MOL Fehérvár Nikolics Nemanja és Ivan Petrjak két-két góljával magabiztosan nyert a vendég Újpest FC ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A Fehérvár ötvenedik alkalommal győzte le első osztályú bajnoki mérkőzésen az Újpestet, melynél a mostani idényben mindháromszor jobbnak bizonyult.

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár, amely Nikolics Nemanja magabiztos büntetőjével gyorsan előnybe került. Támadásban maradt a hazai csapat, az Újpest első helyzetére a félidő közepéig kellett várni, akkor is a fehérvári védők nagy hibájából került majdnem a saját kapujukba a labda. 

A szünetig hátralévő időben is a hazaiak akarata érvényesült és Nikolics második találatával növelték előnyüket.

Fordulást követően az Újpest birtokolta többet a labdát, de a támadójátékába rengeteg hiba csúszott, ami elvette az esélyt a szépítésre. 

A Fehérvár nagy önbizalommal játszott, tetszetős támadásokat vezetve duplázta meg előnyét, mindkétszer Ivan Petrjak volt eredményes.

MAGYAR OTP BANK LIGA

28. FORDULÓ

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 4–0 (20)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Berke

gólszerző: Nikolics (8. - 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)

sárga lap: Petrjak (67.), Rúben Pinto (70.), illetve Csongvai (8.), Onovo (26.)

Fehérvár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.)  Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)

Újpest: Banai – Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. – Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) – Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze 

(Borítókép: Vasvári Tamás/MTI)

(MTI)

Rovatok