Index Vakbarát Hírportál

Közel 80 perc emberelőny sem volt elég Dárdaiéknak a győzelemhez

2021. április 10., szombat 17:42

A német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombat délutáni meccsén Dárdai Pál Herthája 2–2-es döntetlent játszott Berlinben a Mönchengladbach ellen, pedig a vendégek a 13. perctől emberhátrányban futballoztak. A Bayern szintén hazai környezetben botlott, nagy meglepetésre az Union Berlin egy pontot elvitt az Allianz Arénából.

A Dárdai Pál edzette Hertha BSC négygólos döntetlent játszott vendégével, a Borussia Mönchengladbachhal úgy, hogy Yann Sommer kiállítása miatt a fővárosiak a 13. perctől emberelőnyben voltak. A tréner fia, Dárdai Márton végigjátszotta az összecsapást.

A Bayern – amely szerdán a Bajnokok Ligájában hazai pályán kikapott a Paris Saint-Germaintől a negyeddöntő első felvonásán – ugyan Jamal Musiala találatával vezetett az Union Berlin ellen, végül meg kellett elégednie a döntetlennel. 

A bajorok előnye így öt pontra csökkent a tabella élén.

A második helyen álló RB Leipzig ugyanis magabiztosan nyert két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben. A lipcseiek már a Werder Bremen elleni első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, ugyanis a spanyol Dani Olmo, valamint a norvég Alexander Sörloth két góljával 3–0-ra vezettek. Utóbbi második találatát a magyar védő készítette elő. A csapat harmadik magyarja, Szoboszlai Dominik továbbra sem bevethető. 

(Borítókép: Tobias Schwarz / AFP)

(Index / MTI)

Rovatok