Index Vakbarát Hírportál

A távozó edző intelme: Szabaduljatok meg Cristiano Ronaldótól!

2021. április 13., kedd 14:06

A 2014 és 2019 között a Juventusszal öt bajnoki címet szerző Massimiliano Allegri a La Repubblica értesülése szerint azt tanácsolta Andrea Agnelli klubelnöknek, hogy szabaduljon meg Cristiano Ronaldótól.

Cristiano Ronaldo 2018-ban 117 millió euróért érkezett a Juventushoz, és bár játékára nem lehet panasz (126 tétmeccsen 97 gól és 22 gólpassz a mérlege), a torinói együttesnek vele együtt sem sikerült átlépnie az árnyékát a BL-ben, a bajnokságban pedig zsinórban nyert kilenc aranyérem után alighanem idén már nem lesz meg a scudetto.

Az olasz lap értesülése szerint Allegri a 2019-es távozása során tanáccsal látta el a klubvezetést.

Szabaduljatok meg Ronaldótól, gátolja a csapat és a klub növekedését

– idézi a La Repubblica Allegri szavait.

A portugál sztár megszerzése ideális erősítésnek tűnhetett a Bajnokok Ligájára, hiszen már ötször is megnyerte a sorozatot (Manchester United 1, Real Madrid 4), 134 találatával pedig az elitliga történetének legeredményesebbje.

A beszámoló szerint ugyanakkor az évszázad üzlete helyett majdhogynem saját sztárja fogságába esett a Juventus.

Ronaldo szerződése 2022-ben lejár, a calciomercato.com szerint a támadó hamarosan találkozik a klubvezetéssel, hogy a jövőjéről tárgyaljon.

A lap szerint a Juventus kész búcsút venni már most a gólvágójától, ugyanakkor ezt néhány tényező hátráltathatja.

Ezek közé tartozik, hogy nincs konkrét ajánlat érte, valamint az adózás szempontjából is kedvezőtlen lehet Ronaldónak elhagyni az ebből a szempontból kimagasló olaszországi helyzetét.

Mindeközben a napokban a La Gazzetta dello Sport arról cikkezett, hogy az utóbbi időben egyre frusztráltabb portugál játékos azt szeretné elérni, hogy a Juventus alaposan erősítse meg a keretét, mert annak jelenlegi szintje nem éri el a kívántakat. 

(Borítókép: Marco Bertorello / AFP)

Rovatok