Index Vakbarát Hírportál

Hoppá! A patinás bécsi klub nem kapott licencet

2021. április 13., kedd 20:14

Pénzügyi okok miatt első fokon nem kapta meg a licencet a következő idényre az Austria Wien labdarúgócsapata – derült ki az Osztrák Labdarúgó-szövetség (ÖFB) keddi közleményéből.

Az ÖFB hivatalos honlapján hangsúlyozza: a koronavírus-járvány miatt tavaly felfüggesztették a pénzügyi kritériumok felülvizsgálatát, ám idén a klubok vezetőivel egyeztetve újra a szokásos eljárást folytatták le a licenckérelmekkel kapcsolatban. A Bundesliga igazgatóságának elnöke, Christian Ebenbauer elmondta: a vizsgálat eredményeképp jelenleg nem tudnak 28 csapatnak licencet biztosítani a következő szezonra. A szövetség azt akarja, „hogy még ebben a kihívásokkal teli időszakban is a pályán dőljön el a bajnokság”.

Az élvonalra nevező klubok közül az Austria Wien, az SC Austria Lustenau és a FAC Wien nem kapott licencet. Előbbi kettő pénzügyi, utóbbi infrastrukturális okokból.

Az Austria Wien az egyik legeredményesebb osztrák csapat: 24 bajnoki címet nyert története során, csak a városi rivális Rapid (32) szerzett ennél többet. A bécsi lilák az Osztrák Kupát 27 alkalommal hódították el, az osztrák Szuperkupát hatszor. A 110 éve alapított klub még sohasem esett ki az élvonalból a Rapid Wienhez hasonlóan.

A klubok április 21-ig fordulhatnak a fellebbviteli bizottsághoz, majd annak döntése után nyolc napon belül egy semleges választottbírósághoz. Az utolsó jogorvoslati lehetőség az európai szövetség (UEFA), amelyhez május végéig fordulhatnak az egyesületek.

(Borítókép: Az Austria Wien az Altach elleni győzelmet ünnepli 2021. április 3-án. Fotó: Thomas Pichler /  SEPA.Media /  Getty Images Hungary)

Rovatok