Index Vakbarát Hírportál

Petry Zsolt: Tisztára akarom mosni a nevem Németországban

2021. április 13., kedd 09:54

Petry Zsolt médiaügyvédet fogadott, mondta el a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC nemrég menesztett kapusedzője. Az 54 éves szakember a Blikknek úgy fogalmazott, szeretne még Németországban dolgozni.

Először is nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy. Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni

– mondta Petry.

Hétfőn a Frankfurter Allgemeine Zeitung szólaltatta meg a magyar kapusedzőt, aki a német lapnak úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjúja után félreértések adódtak a magyar és a német sajtóban is.

Petry Zsoltot azért rúgta ki a berlini együttes, mert a klub állítása szerint nyilatkozata nem összeegyeztethető a Hertha értékeivel. 

Carsten Schmidt, a Hertha vezérigazgatója korábban elmondta, Petry soha nem járt el homofób vagy idegengyűlölő módon, mindazonáltal az egyesület által elfogadott értékeket figyelmen kívül hagyta a Magyar Nemzetnek adott interjúban, ezért menesztették.

Hétfőn Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is megszólalt az ügyben. 

Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is

– mondta az MLSZ első embere.

(Borítókép: City-Press / Getty Images Hungary)

Rovatok