Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea lenullázta a Cityt és bejutott az FA-kupa döntőjébe

2021. április 17., szombat 20:31

Az angol labdarúgó FA-kupa első elődöntőjében a Chelsea a Manchester Cityvel találkozott a Wembley Stadionban. A találkozót némi meglepetésre Thomas Tuchel együttese nyerte 1–0-ra, így a londoniak készülhetnek a május 15-i fináléra.

Jobban kezdték a meccset a londoniak, akik a 6. percben Hakim Zijes be is talál a City kapujába, ám a gólpasszt adó Timo Werner lesen állt a kiugratása pillanatában, így érvénytelen volt a gól. A következő helyzet is a Chelsea előtt adódott, Reece James vette észre a hosszú oldalon üresen álló Ben Chillwelt, aki azonban ahelyett, hogy átvette volna a labdát, kapásból tüzelt – mellé.

A folytatásban is inkább Thomas Tuchel csapatának akarata érvényesült, némi meglepetésre a City nem jelentett veszélyt a Chelsea kapujára, amelyet ezúttal Kepa Arrizabalaga védett.

A második félidő sem indult jól Pep Guardiola együttesének, egy ártatlan szituációban Kevin de Bruyne megsérült, nem tudta folytatni a mérkőzést. Túlságosan azonban nem nyugodhattak meg a londoniak, hiszen a hetek óta remek formában lévő Phil Foden érkezett a helyére.

Az 55. percben aztán góllá érett a Chelsea fölénye, Mason Mount ugratta ki Wernert a bal szélen, aki mesterien centerezett a középen érkező Zijeshez, a marokkói pedig ezúttal már érvényes találatot szerzett.

 Sőt, nem sokkal később meg is duplázhatta volna csapata előnyét, ám a kapujából kirobbanó Zack Steffenbe lőtte a ziccert.

A hajrát megnyomták a manchesteriek, ám a londoni védelem, mint már oly sokszor a Tuchel-érában, magabiztos lábakon állt és hatástalanította a rohamokat.

Az eredmény így nem változott, 1–0-ra győzött a Chelsea és sorozatban másodszor jutott be az FA-kupa döntőjébe.

 Ezzel az is eldőlt, hogy a City biztosan nem nyer négy trófeát az idei szezonban.

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ

Chelsea–Manchester City 1–0 (0–0)

gól: Zijes (55.)

vasárnap játsszák:

Leicester City Southampton 19.30

(Borítókép: Adam Davy / AFP)

Rovatok