Index Vakbarát Hírportál

Sallai megint gólt lőtt, Musiala volt a Bayern nyerőembere

2021. április 17., szombat 17:59

A Bundesliga 29. fordulójának szombati játéknapján Jamal Musiala vezérletével rangadót nyert a Wolfsburg otthonában a Bayern (2–3), a Freiburg pedig 4–0-ra kiütötte a sereghajtó Schalkét, többek között Sallai Roland büntetőből szerzett góljának is köszönhetően.

A freiburgiak második találatát szerezte a magyar válogatott Sallai, aki magabiztosan értékesített egy 11-est a 22. percben. Ez volt a nyolcadik találata a Bundesliga mostani idényében, ami egyéni rekordnak számít. A támadó a negyedik gólnál előkészítőként jeleskedett, majd a 78. percben lecserélték.

A címvédő és éllovas Bayern München kihasználta első számú üldözője, az RB Leipzig pénteki döntetlenjét, ugyanis a duplázó Jamal Musiala vezérletével 3–2-re győzött a harmadik VfL Wolfsburg vendégeként, így a lipcsei riválist ismét hét ponttal előzi meg. 

A támadó a német bajnokság történetének legfiatalabb játékosa lett, aki hat gólt szerzett egy idényben, a válogatott csatár 18 évesen és 50 naposan írt történelmet.

Kifejezetten pikáns volt a Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt-összecsapás, mivel a vendégek trénere a következő idénytől a hazaiak kispadján ül majd. Az osztrák Adolf Hütterre kifejezetten jó benyomást tehettek leendő játékosai, ugyanis a Mönchengladbach simán, 4–0-ra verte a negyedik Frankfurtot, amelynek így megszakadt öt fordulón át tartó veretlenségi sorozata.

NÉMET BUNDESLIGA
29. FORDULÓ

FC AugsburgArminia Bielefeld 00

VfL Wolfsburg–Bayern München 2–3 (13)

SC FreiburgSchalke 04 40 (20)

Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt 4–0 (10)

Union Berlin–VfB Stuttgart 21 (20)

pénteken játszották:

RB Leipzig–TSG Hoffenheim 00

később:

Bayer Leverkusen1. FC Köln 18.30

vasárnap játsszák:

Borussia DortmundWerder Bremen 15.30

Az FSV Mainz 05Hertha BSC-mérkőzést elhalasztották.

(Borítókép: Uwe Kraft / AFP)

(Index / MTI)

Rovatok