Index Vakbarát Hírportál

Harminchárom év után kiesett a Schalke a Bundesligából

2021. április 20., kedd 22:25

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Bayern München kihasználta az RB Leipzig botlását, győzelmével pedig óriási lépést tett a címvédés felé. A Schalke kikapott, ezzel pedig végleg eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

A lipcseiek Gulácsi Péterrel a soraiban meglepetésre 2–1-re kikaptak a Köln vendégeként, a bajorok pedig Eric Maxim Choupo-Moting és Joshua Kimmich góljával 2–0-ra legyőzték a Bayer Leverkusent.

A Bayern – amely napközben hivatalos közleményben tudatta, hogy nem kér az Európai Szuperligából – négy fordulóval a bajnokság vége előtt tíz ponttal vezet, így a következő játéknapon matematikailag is bebiztosíthatja újabb, sorozatban a kilencedik bajnoki címét. 

A Schalke az Arminia Bielefeld otthonában kapott ki 1–0-ra, ezzel végleg eldőlt, hogy a gelsenkircheniek az utolsó helyen végeznek, egyben kiesnek az első osztályból. A királykékek legutóbb az 1990–1991-es idényben szerepeltek a Bundesliga 2.-ben, akkor három másodosztályú szezon után sikerült feljutniuk.

(Borítókép: Frederic Scheidemann / Getty Images Hungary)

Rovatok