Index Vakbarát Hírportál

Sima győzelem a derbin, ismét bajnok a Fradi

2021. április 20., kedd 21:51

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának kedd esti rangadóján a Ferencváros az Újpestet fogadta. A listavezető hazaiak egy győzelemmel éppen az ősi rivális ellen biztosíthatták be történetük 32. bajnoki címét, ehhez pedig már az első félidőben közel kerültek, két gólt szerezve. Végül magabiztos, 3–0-s sikert aratva a zöld-fehérek sorozatban harmadszor nyerték meg az NB I-et.

A ferencvárosi kaput a hétvégi, kisvárdai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Bogdán Ádám védte, Dibusz Dénes térdsérülése ugyanis nem jött rendbe. Szerhij Rebrov az alábbi játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőben: 

Bogdán – Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Samy Mmaee, Eldar Civic – Sigér Dávid, Aissa Laidouni – Oleksandr Zubkov, Tokmac Nguen, Myrto Uzuni – Franck Boli.

A vendégeknél ezúttal is csak egy magyar, Banai Dávid volt a kezdőben, Michael Oenning az ezzel a csapattal kezdett a Groupama Arénában: 

Banai – Kire Ristevski, Lirim Kastrati, Jorgosz Kutrumpisz – Branko Pauljevic, Nikola Mitrovic, Yohan Croizet, Vincent Onovo, Nemanja Antonov – Giorgi Beridze, Junior Tallo.

A meccs eleje a tapogatózás jegyében telt, az első veszélyes akció viszont rögtön góllal zárult: Civic bal oldali beadását Boli fejelte kapura, Banai bravúrral védett, Uzuni azonban a hálóba pofozta a kipattanót – apró szépséghiba, hogy les miatt érvénytelenítették a találatot. 

a 12. percben azonban már szabályos találatot szerzett az albán támadó, ezúttal zubkov centerezett, uzuni pedig bevetődve a kapu jobb oldalába passzolt.

Az utóbbi meccsekhez képest egyértelműen jobban futballozott a Fradi, az Újpest nem igazán jutott el helyzetekig. Rebrov alakulata viszont a 29. percben megduplázta előnyét: 

Lovrencsics jobbról érkező beadását Kutrumpisz éppen Tokmac elé tolta, aki köszönte szépen, és szemben a kapuval, 13 méterről a jobb alsóba helyezett.

A félidő végén teljesen lezárhatta volna a mérkőzést az FTC, egy labdaszerzés után Zubkov tálalt a második hullámban üresen érkező Boli elé, az elefántcsontparti csatár azonban a keresztlécet lőtte telibe.

A második játékrészre Lovrencsics helyett Botka Endre érkezett a pályára, a vendégek pedig bátrabban vetették bele magukat a küzdelembe. Kissé talán túlságosan is, nem a futballról szólt ugyanis a félidő első része, kőkemény párharcok és mindkét oldalról több szabálytalan belépő tördelte a játékot.

Azért szép jeleneteket is feljegyezhettünk, Tallo fejese Bogdán kezében halt el, majd Beridze veszélyes lövését blokkolták a ferencvárosi védők a 60. percben. A lilák mestere cserékkel próbált frissíteni együttesén, Simon Krisztián és Csongvai Áron állt be. Újabb nagy lehetőség viszont nem előttük, hanem Tokmac előtt adódott, ám a norvég támadó kiszorított helyzetből nem sokkal a jobb kapufa mellé lőtt Laidouni remek kiugratása után.

A 75. percben viszont ennél is nagyobb lehetősége adódott a hazaiaknak az újabb gól megszerzésére, Banai jött ki egy szögletre és ütötte el a levegőben Mmaee-ét, Solymosi Péter játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. 

A 11-est Uzuni értékesítette magabiztosan, a balra vetődő kapus mellett a jobb sarokba passzolt.

A hajrában még Beridze szépíthetett volna, ám közeli szabadrúgása fölé/mellé szállt.

A 3–0-s győzelemnek köszönhetően az FTC bebiztosította sorozatban harmadik, a klub története során 32. bajnoki címét.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok