Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool-tulaj Mbappéval kárpótolná a szurkolókat

2021. április 23., péntek 14:07

Nem mondhatni, hogy a 2020–2021-es idény a Liverpool-szurkolók kedve szerint alakult volna, de most jöhet egy kis jó hír számukra.

A 30 éves bajnoki átkát tavaly megtörő együttes ebben az idényben a sérülések miatt hamar lemondhatott a címvédésről, a Real Madrid ellen elbukott negyeddöntős párharc után pedig arról is, hogy két év után ismét a csúcsra ér Európában.

Ha ez önmagában még nem lett volna elég, jött a rövid életűre nyúlt Európai Szuperliga-epizód is, mint ismert a „vörösök” társalapítóként vettek részt a két napot megélt projektben. 

Alaposan ráfér a hírnévjavítás John W. Henry tulajdonosra is, aki a Marca beszámolója szerint az átigazolási piacon szeretné kiengesztelni a szurkolókat.

A spanyol lap szigetországi médiaértesülésre hivatkozva arról számolt be, hogy a Liverpool hajlandó minden követ megmozgatni azért, hogy Kylian Mbappét az Anfieldre csábítsa!

A 22 éves világbajnok támadó piaci értéke kisebb visszaesés ellenére 160 millió eurón áll a transfermarkt.de-n, és évek óta ő számít az oldal becslése alapján a világ legértékesebb futballistájának.

A PSG-ben 2017 nyara óta 165 tétmeccsen 185 kanadai pontot (125 gól, 60 gólpassz) termelő Mbappé szerződése ugyanakkor 2022 nyarán lejár, és ha a BL-elődöntős párizsiak nem tudnak hamar megegyezni vele, akkor januártól szabadon igazolhatóvá válik.

A Barcelona elleni nyolcaddöntő párharcban négy, a Bayern München elleni negyeddöntős ütközeteken pedig kétszer eredményes támadó iránt a Real Madrid is régóta érdeklődik, de Florentino Pérez klubelnök hangsúlyozta, hogy a királyi gárda a jelenlegi pénzügyi helyzetében nem engedheti meg magának Mbappé szerződtetését, különösen az ESL villámgyors összeomlása után.

Ez pedig megnyitja a lehetőségeket a PL-gigászok előtt, amelyek közül a Liverpool áll a legjobban a harcban – összegez a Marca.

Borítókép: Alex Caparros - UEFA / Getty Images Hungary

Rovatok