Index Vakbarát Hírportál

Ismét kibabrált mumusa a Real Madriddal

2021. április 24., szombat 22:50

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 32. fordulójában a Real Madrid hazai pályán csupán gól nélküli döntetlenre volt képes a Betisszel szemben.

A legutóbbi 12 bajnokijából kilencet megnyerő, hármon ikszelő királyi gárda legutóbb 2017 márciusában tudta megverni otthon a Betist, azóta két sevillai siker (0–1, 0–2) mellett egy gól nélküli döntetlen született Madridban, a Real tehát még csak gólt sem tudott szerezni.

A legutóbbi négy meccsén egyaránt ikszelő zöld-fehérek ellen az első félidő derekán rázta meg először magát a Real Madrid, ekkor rövid idő alatt Rodrygo és Karim Benzema is próbálkozhatott, más kérdés, hogy csak utóbbinál kellett Claudio Bravónak játékba avatkoznia, a korábbi Barcelona-kapus pedig sikerrel tette.

A játékrész hajrájában még egy véleményes lesről induló Benzema-fölét, valamint egy ígéretesen induló Betis-kontrát jegyezhettünk fel, de gól nélkül fordultak a felek.

Az 55. percben Rodrygo jobb oldali, lövésszerű beadása tréfálta meg kis híján a vendégek kapusát, aki ujjheggyel még hozzá tudott érni, és talán pont ez kellett ahhoz, hogy a lécről kifelé vágódjon a labda.

Egyórányi játékhoz érve felpörgött kissé a meccs, előbb Guido Rodríguez, majd Borja Iglesias került óriási helyzetbe, de mindkétszer a helyén volt Thibaut Courtois, majd a túloldalon Luka Modric tesztelte távolról az ellent – ám Bravo is védett.

A hajrára beállt a 39 nap után ismét egészséges Eden Hazard is, de ő sem tudta megtörni a jeget, a Real Madrid így fontos pontokat bukott.

SPANYOL LA LIGA

32. FORDULÓ

Elche–Levante 1–0 (Boyé 32.)

Valladolid–Cádiz 1–1 (Plano 14., ill. Cala 64.)

Valencia–Deportivo Alavés 1–1 (Gaya 89., ill. Guidetti 84.)

Real Madrid–Real Betis 0–0

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 73 pont, 2. Real Madrid 71 (33 meccs), 3. Barcelona 68 (31), 4. Sevilla 67 (32), 5. Real Sociedad 50, 6. Betis 50 (33)

(Borítókép: A visszatérő Hazard sem tudott segíteni a királyi gárdán – Gabriel Bouys / AFP)

Rovatok