Index Vakbarát Hírportál

Kilenc gólt lőtt Budafokon a Paks

2021. április 25., vasárnap 16:42 | aznap frissítve

A Paks 9–2-re nyert a sereghajtó Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az elmúlt negyven évben most negyedszer fordult elő, hogy egy csapat kilenc gólt szerzett a magyar élvonalban.

Az egymás elleni eddigi meccseikhez hasonlóan ezúttal is bátran esett egymásnak a két csapat, ennek eredményeként alig telt el 17 perc, máris 1–1 állt az eredményjelzőn: Medgyes góljára Nagy Richárd válaszolt. Közös volt a két találatban a védelmek teljes asszisztálása. A 26. percben Papp bal felső sarokba küldött bombájával már fordított a vendégcsapat, amely a folytatásban átvette az irányítást, és Hahn révén a 38. percben növelte előnyét. A különbség a 43. percben egygólosra olvadt, gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Takács Ronald használta ki, hogy a paksiak figyelmetlenek voltak, de Ádám Martin találatával kétgólos előnnyel vonult pihenőre a Paks.

A szünetben sem tudta rendezni sorait a Budafok, a vendégek pedig újabb gólokkal büntették a hazaiakat: három percen belül Hahn, majd korábbi kapufáját követően Bognár István is betalált Póser kapujába. A széteső Budafokkal ellentétben a Paksnak jóformán minden bejött, a felek között osztálykülönbség volt, a játék képe edzőmeccsekét idézte. A vendégcsapat a lefújásig nem állt le, és végül kilenc gólig jutott. 

A góllövőlistán vezető Hahn János triplázott, így már 22 találatnál jár.

A Paks ebben a bajnokságban összesen 16 gólt rúgott, illetve fejelt a Budafoknak, mert volt egy 3-2-es és egy 4-1-es győzelme is. 

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Budafoki MTE–Paksi FC 2–9 (2–4)
Budafok, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Medgyes (15.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp (26.), Hahn (38., 55., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.)
sárga lap: Böde (8.), Szélpál (90.)

Budafok:
Póser – Huszti A. (Fekete M., 64.), Nikolics, Jagodics, Medgyes – Micsinai (Kulcsár K., a szünetben),Oláh – Takács R. (Lőrinczy, 70.), Csonka (Soltész, 64.), Szabó M. (Skribek, 70.) – Kovács D.

Paks:
Hegedűs  Lorentz, Böde (Szélpál, 70.), Tamás O., Szabó J.  Papp, Bognár I. (Szakály D., 76.), Balogh B. (Haraszti, 70.)  Hahn, Ádám (Sajbán, 56.), Nagy R. (Szabó B., 56.)

A Budafok immár nyolc forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken hetedszer szenvedett vereséget, ráadásul mivel a nap folyamán később a Honvéd 2–2-es döntetlent játszott otthon a Mezőkövesddel, az is eldőlt, hogy a Budafok biztosan kiesett az első osztályból.

* * *

Kilenc gólt egy csapat legutóbb 22 éve szerzett a labdarúgó NB I-ben, méghozzá a Dunaferr, amely 1999. október 2-án 9–0-ra verte a Szegedet. Tököli Attila mesterhármast szerzett, a többi gólt Kiss György, Salamon, Nicsenko, Molnár Zoltán és Nagy Tamás szerezte. Abban a pillanatban ez egy érvényes eredmény volt, más kérdés, hogy tavasszal a Szeged egymás után négy meccsre nem tudott kiállni, és a negyedik eset után a klubot kizárták az NB I-ből.

Azt megelőzően 1996. november 23-án a Csepel vágott egy kilencest, amikor 9–1-re megverte a Békéscsabát. Megkönnyítette a szigetiek dolgát, hogy a Csaba kilenc emberrel fejezte be a meccset, amelyen Bubcsó Norbert (ki emlékszik már erre a névre?) három gólt szerzett, Nagy Tamás kétszer, Szekeres, Oláh, Bereczki és Rósa Henrik egyszer-egyszer volt eredményes.

Igen, ez az a Nagy Tamás, aki 1999-ben a Dunaferr színeiben is góllal vette ki a részét egy kilencgólos mérkőzésből!

1981. december ötödikén a Rába ETO rúgott kilencet, az a csapat, amely később bajnokságot is nyert. Az áldozat az Ózdi Kohász volt, az eredmény 9–2. Szentes Lázár triplázott, Burcsa Győző két gólt rúgott, Magyar, Hajszán, Szabó Ottó és Hannich egyet-egyet. Verebes József, a hazaiak edzője így nyilatkozott:

Ez valódi decemberi futballmajális volt.

Ja, és az első gólt itt is a későbbi vesztes szerezte – akárcsak a Promontor utcában – Madarász révén.

(Index/MTI)

Rovatok