Index Vakbarát Hírportál

Sosem látott összeget fizethet a Bayern München az új edzőjéért

2021. április 26., hétfő 10:33 | aznap frissítve

A Bild értesülései szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München világrekordot jelentő összeget fizethet Julian Nagelsmannért az RB Leipzignak.

A német lap úgy tudja, a 33 éves vezetőedzőért 30 millió eurót kérnek a lipcseiek.

Hansi Flick, a bajorok jelenlegi trénere néhány hete jelezte, hogy nem kívánja kitölteni 2023-ig szóló szerződését. Az 56 éves szakember minden bizonnyal Joachim Löw utódja lesz a német válogatott élén a nyári Európa-bajnokság után.

Fiatal kora ellenére Nagelsmann tapasztalt edzőnek tekinthető, korábban 136 mérkőzésen irányította a Hoffenheimet, az RB Leipzig kispadján pedig 90 alkalommal ült eddig. Jelenlegi megállapodása 2023-ig szól a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató együttessel. 

A Kicker információi szerint Nagelsmann kérte az RB Leipzig vezetőségét, hogy engedjék el Münchenbe.

Vezetőedzőért ezelőtt soha nem fizettek még ekkora összeget, a rekordot André Villas-Boas tartja, akiért 2011-ben 15 millió eurót fizetett a Chelsea.

A Bundesligában Adi Hütter a legdrágább edző, a Borussia Mönchengladbach 7,5 millió eurót fizet érte azután, hogy Marco Rose 5 millióért távozik Dortmundba a nyáron.

(Borítókép: Christof Stache / AFP)

Rovatok