Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt egymással a Real és a Chelsea

2021. április 27., kedd 22:51

Kedden este lejátszották a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzését, a Chelsea a Real Madrid otthonába látogatott. Bár a londoniak szereztek vezetést és az első félidőben jobban is játszottak, Karim Benzema még a szünet előtt egyenlített és mint később kiderült, az 1–1-es végeredményt is beállította.

A két edző, Zinédine Zidane és Thomas Tuchel helyzetét sérülések nehezítették: a londoniaktól Mateo Kovacic, a hazaiktól viszont Sergio Ramos, Lucas Vázquez, Ferland Mendy és Federico Valverde is hiányzott.

Zidane kényszerűségből a háromvédős rendszerrel vágott neki a párharcnak, ez azonban érezhetően idegen volt a madridiaknak, az első percekben nagyon nem találták a helyüket a hátvédek, a Chelsea könnyedén jutott át rajtuk. Ám Timo Werner hozta idei szezonra jellemző formáját: a 10. percben öt méterről, szemben a kapuval Thibaut Courtois-ba lőtte a meccs első ziccerét.

A következő akciót azonban már nem úszta meg a Real: 

az első negyedóra végén Antonio Rüdiger ívelt tanárian Christian Pulisichez, aki az átvétel után kicselezte a belga kapust, majd a kapuba bombázott.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, Karim Benzema mégis közel volt az egyenlítéshez, távoli lövése a bal oldali kapufán csattant a 23. percben.

Egy szögletet követően aztán gyakorlatilag a semmiből mégis megszületett a hazai gól: Marcelo beadását Casemiro fejelte középre, Éder Militao megcsúsztatta, Benzema pedig fejjel átvette, majd fordulásból a léc alá lőtte a labdát.

Közben leszakadt az ég, a hatalmas eső és a csúszós talaj pedig nem segítette a játékosokat, rengeteg volt a technikai hiba. Az első játékrészben nem is alakult ki újabb helyzet, így 1–1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőre egyik szakember sem változtatott, ugyanazok folytatták a találkozót, akik a kezdősípszónál is a pályán voltak. Említésre méltó esemény azonban egészen a 66. percig nem történt, akkor sem akciót jegyezhettünk fel, hanem cseréket: 

Eden Hazard sérülését követően volt csapata ellen tért vissza a BL-ben, a vendégeknél pedig Hakim Zijes, Kai Havertz és Reece James állt be.

Kockázatot azonban egyik alakulat sem mert vállalni, úgy tűnt minkét gárda elégedett az eredménnyel. Lehetőségek csupán pontrúgások után alakultak ki, ám sem Courtois-nak, sem Édouard Mendynek nem volt szüksége bravúrra.

Az 1–1-es végeredmény után némileg a Chelsea várhatja kedvezőbb helyzetben a visszavágót, amelyet egy hét múlva, május 5-én szerdán rendeznek majd Londonban.

Melyik csapat jut be a döntőbe?

  • 1002
    Chelsea
  • 717
    Real Madrid

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Chelsea 1–1 (1–1)

gólszerzők: Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)

(Borítókép: Pierre-Philippe Marcou / AFP)

Rovatok