Index Vakbarát Hírportál

Véget ért az álom, 25 évesen visszavonul a magyar ígéret

2021. április 30., péntek 09:47

Eddig bírta a térde, befejezi profi pályafutását az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Rapid Wien magyar légiósa, Szántó Tamás.

A 25 éves középpályás 2010-ben, Sopronból szerződött az osztrák csapat korosztályos együtteséhez, majd végigjárta a szamárlétrát, és 2016-ban profi szerződést kapott a klubtól.

A 2016–2017-es idényben 29 mérkőzésen szerepelt az osztrák Bundesligában, 21 évesen alapember volt a Rapidban. Ígéretes karrier állt előtte, azonban egy porcsérülés miatt most végleg szögre akasztja a stoplist. Az utóbbi években többször megpróbálkozott a visszatéréssel, ám 2018 után soha nem lett régi a térde.

Szántó marad a klubnál, az utánpótlásban dolgozik majd a jövőben. 

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ebben a klubban játszhattam. Az a majdnem 11 év, amit eltöltöttem itt, nagyon különleges volt. Hálás vagyok mindazoknak, akik elkísértek engem ezen az úton, és hittek bennem. Rendkívül nehéz elbúcsúzni egy olyan álomtól, amely motivált, formált, és olyan emberré tett, aki most vagyok. Sajnos az álmomat nem sikerült teljesen valóra váltanom

– idézi Szántót a Kurier.

(Borítókép: Szántó Tamás és Nemanja Matics 2016-ban a Rapid Wien–Chelsea barátságos mérkőzésen. / Matej Divizna / Getty Images Hungary

Rovatok