Index Vakbarát Hírportál

A visszatérő szurkolók előtt nyert a bajnok Ferencváros

2021. május 1., szombat 21:23 | aznap frissítve

A már bajnok Ferencváros a Mezőkövesdet fogadta az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában a Groupama Arénában. Közel fél év után a szurkolók is visszatérhettek a lelátókra, és talán az ő biztatásuk is kellett a hazaiaknak, hogy a hajrában végül 2–1-re megnyerjék a találkozót.

Az idei szezonban sorozatban harmadik bajnoki aranyérmüket nyerő Ferencváros játékosait díszsorfallal köszöntötték a vendégek, a hazai játékosok pedig az egyik szektor elé vonultak, és tapsolva köszöntötték az ott helyet foglalókat. Az FTC és stadionjának üzemeltetője ugyanis meghívta a mérkőzésre a „nemzet hőseit”, egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat, katonákat, katasztrófavédőket, akik a koronavírus-járványban szolgálták az országot.

A drukkerek egyébként közel fél év után térhettek vissza a lelátókra, legutóbb a 10. fordulóban, a november 7-8-i hétvégén lehettek ott a stadionokban.

A Groupama Arénába több mint háromezren látogattak ki a munka ünnepén, a 23. percben pedig minden okuk megvolt az örömre, hiszen egy mezőkövesdi védelmi hibát kihasználva Tokmac Nguen megszerezte a vezetést a Fradinak.

Szünetig nem változott az állás, a második félidőben pedig hiába voltak meg az FTC helyzetei, nem sikerült megszerezni a megnyugtató második találatot. A Mezőkövesd viszont egyenlített, méghozzá magyar pályán ritkán látható nagy góllal: 

egy szöglet után kifejelt labdát Dino Besirovic bombázott kapásból a tehetetlen Bogdán Ádám kapujába.

Az utolsó szó azonban a bajnoké volt, a csereként beálló Aissa Laidouni harcolt nagyot egy labdáért, majd ívelt a középen érkező Tokmac fejére, a norvég támadó pedig megszerezte a győzelmet érő találatot a Fradinak.

A házigazda Zalaegerszeg gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárdával, ezzel bebiztosította bennmaradását az élvonalban. A ZTE kiesésére már eddig is csak minimális esély volt, de a mostani pontszerzéssel matematikailag is biztonságban érezheti magát a csapat.

MAGYAR OTP BANK LIGA
32. FORDULÓ

Ferencváros–Mezőkövesd 2–1 (1–0)

gólszerzők: Tokmac (23. 90.), ill. Besirovic (64.)

Zalaegerszeg–Kisvárda 0–0

(Borítókép: Mónus Márton / AFP)

(Index / MTI)

Rovatok