Index Vakbarát Hírportál

Drámai meccsen aratott fontos győzelmet az Atlético

2021. május 1., szombat 18:40

A spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az Atlético Madrid 1–0-ra nyert az Elche otthonában és öt pontra növelte előnyét a tabella élén az üldöző Real Madrid–Barcelona páros előtt.

Luis Suárez már a 16. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, ám les miatt a VAR segítségével érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később viszont már szabályos gólt szerzett az Atlético: 

Yannick Carrasco cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, majd centerezett, a második hullámban érkező Marcos Llorente pedig a kapuba bombázott.

Szünetig nem változott az állás és bár a második félidőben is fölényben futballozott Diego Simeone együttese, kissé belealudt a meccsbe, amely a hajrában majdnem megbosszulta magát. Egy szabadrúgás után ugyanis Llorente kezezése miatt a 91. percben büntetőt kaptak a hazaiak, Fidel Chaves azonban a jobb oldali kapufára lőtte a megítélt 11-est.

1–0 maradt tehát a végeredmény, amelynek köszönhetően a fővárosiak négy fordulóval a bajnokság vége előtt öt pontra növelték előnyüket az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid–Barcelona páros előtt – előbbi az Osasunát fogadja, utóbbi a Valencia otthonába látogat a hétvégén.

SPANYOL LA LIGA
34. FORDULÓ

ElcheAtlético Madrid 01 (01)

Eibar–Alavés 3–0 (10)

később:

HuescaReal Sociedad 18.30

Real MadridOsasuna 21.00

pénteken játszották:

Celta Vigo–Levante 20 (00)

vasárnap játsszák:

ValladolidReal Betis 14.00

VillarrealGetafe 16.15

GranadaCádiz 18.30

ValenciaFC Barcelona 21.00

hétfőn játsszák:

SevillaAthletic Bilbao 21.00

(Borítókép: Jose Jordan / AFP)

Rovatok