Index Vakbarát Hírportál

Messi a büntetőt kihagyta, a szabadrúgást belőtte

2021. május 2., vasárnap 22:54

A Barcelona továbbra is tapad az Atlético Madridra és a Real Madridra, miután a spanyol bajnokság 34. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén 3–2-re nyert a Valencia vendégeként.

Gól nélküli első félidő után némi meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést, az 50. percben Gabriel Palista volt eredményes Carlos Soler szöglete után. Néhány pillanatig úgy tűnt, hogy elvehetik a gólt, mert Marc-Andre ter Stegen gyanús körülmények között tűnt el a kapuja előterében, de a visszanézés után maradt az ítélet.

Hét perccel később már egyenlő volt az állás. Lionel Messi büntetőjét ugyan kivédte Jesper Cillessen, de a hatalmas felfordulásban a labda visszakerült az argentinhoz, aki másodszor, közvetlen közelről már nem hibázott.


Hat percre rá megvolt a fordítás is, Jordi Alba beadásából Frenkie de Jong fejelt, amit hatalmas bravúrral védett Cillessen, a labda viszont pont Antoine Griezmann elé pattant, akinek nem volt nehéz dolga.

Újabb hat perc telt el, majd jött Messi második találata, 22 méteres szabadrúgása védhetetlenül, a kapufáról vágódott be.

Nem adta fel a Valencia, amely a 83. percben zárkózni tudott Soler hatalmas bombagóljával, az egyenlítésre azonban már nem maradt ideje és ereje. Ezzel a győzelemmel a Barcelona hátránya továbbra is két pont a listavezető Atlético Madrid mögött, akárcsak a Real Madridnak.

A csütörtökön a Camp Nouból három ponttal távozó Granada otthon kikapott a Cádiztól.

Eredmények, La Liga, 34. forduló:
Valladolid–Betis 1–1
Villarreal–Getafe 1–0
Granada–Cádiz 0–1
Valencia–Barcelona 2–3

Rovatok