Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nem szórakozta el, a Realt kiejtve döntős

2021. május 5., szerda 22:53

A Chelsea lesz a Manchester City ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, mivel hazai pályán Timo Werner és Mason Mount góljával 2–0-ra legyőzte, így 3–1-es összesítéssel kiejtette a rekordbajnok Real Madridot.

A két csapat madridi mérkőzésén született 1–1-es döntetlen miatt a londoniak várhatták kényelmesebb helyzetből a visszavágót, hiszen már egy gól nélküli iksz is továbbjutást ért volna a „kékeknek”.

Ennek megfelelően a királyi gárda kezdett valamivel aktívabban, de Édouard Mendy magabiztos volt a távoli lövéseknél, ahogyan Thibaut Courtois is hárította azért Antonio Rüdiger löketét.

Először a 18. percben ünnepelhettek a hazaiak, de Ben Chilwell centerezésére lesről érkezett Timo Werner, így a német találata nem ért.

A vendégek részéről ezúttal is Karim Benzemáról szólt a támadójáték, az idényben már 28 gólos (ezzel minden csapattársánál legalább 21-gyel többet szerző) francia bal alsóra tartó tekerését és léc alá tartó fejesét is szögletre tudta menteni Mendy.

A kettő között pedig nem mellékesen Werner már szabályos gólt is szerzett, N'Golo Kanté szép szólója után Kai Havertz pörgetett a lécre, a kipattanót pedig honfitársa fél lépésről az üres kapuba bólintotta (1–0).

A fordulást követően rögvest növelhette volna előnyét a Chelsea, de Havertz ezúttal fejjel találta el a lécet, majd Thiago Silva fejese és Mason Mount emelése is a léc fölött hagyta el a játékteret.

Havertz harmadjára már eltalálta volna a kaput, de Courtois hárítani tudott, a londoni szurkolók pedig kezdhettek aggódni, hogy a rengeteg kihagyott lehetőség nem bosszulja-e meg magát.

A játékrész derekán Werner kontrája végén Kanté ziccerébe vetődött bele Federico Valverde, aztán Thiago Silva fejese szállt mellé, a 85. percben viszont már eldöntötte a továbbjutás kérdését a Chelsea: a csereként beálló Christian Pulisic sokadik akciója végén ezúttal Mason Mount közelről már nem hibázott (2–0).

A Chelsea sikerével 2008 és 2012 után harmadszor jutott be a fináléba, ahol az ellenfele a PSG-t búcsúztató Manchester City lesz. 

Melyik csapat nyeri meg a BL-döntőt?

  • 2449
    Manchester City
  • 1495
    Chelsea

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 2–0 (Werner 28., Mount 85.)

Továbbjutott: a Chelsea, 3–1-es összesítéssel

DÖNTŐ (május 29.)

21.00: Manchester City (angol)–Chelsea (angol)

Isztambul, Atatürk Olimpiai Stadion.

(Borítókép: Timo Werner megszerzi a vezetést – James Williamson - AMA / Getty Images Hungary)

Rovatok