Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Balázs: Tudnék még segíteni a válogatottnak

2021. május 5., szerda 09:42

Dzsudzsák Balázs, a labdarúgó NB II.-ben szereplő Debrecen játékosa a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, érzése szerint tudna még segíteni a magyar válogatottnak.

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön hirdeti ki bő keretét az Európa-bajnokságra, kérdés, hogy ott lesz-e a névsorban a korábbi csapatkapitány.  

Szerintem óriásit üvöltenék, ha rajta lennék a listán… A viccet félretéve, természetesen hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben

– fogalmazott Dzsudzsák a Magyar Nemzetnek.

A 34 éves szélső elmondta, természetesen akkor is vállalná a szereplést a nemzeti csapatban, ha csak a kispadon kapna helyet.

Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy akár csak a jelenlétemmel is tudok segíteni a csapatnak, a stábnak, és ezt én sem érzem másképp, akkor elképzelhetetlen, hogy ne vállaljam a szereplést és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben.

A válogatottsági társrekorder (108 szereplés) bátran ki meri jelenteni, tudna még segíteni a válogatottnak.

A válogatott mindig is a szívügyem lesz, szent dolog! Természetesen továbbra is keményen készülök, hogy a teljesítményemmel kivívjam a válogatottmeghívót, és soha nem teszek le arról a retinámba égett képről, amely szerint egyszer még telt ház előtt képviselhetem Magyarországot.

Dzsudzsák legutóbb 2019 novemberében a Wales elleni 2–0-ra elvesztett Eb-selejtezőn lépett pályára a válogatottban. A jelenleg feljutást érő helyen álló Lokiban alapember, ráadásul jó formában is van, utóbbi négy mérkőzésén három gólt szerzett, és két gólpasszt is adott.

Rovatok