Index Vakbarát Hírportál

Újabb botrány a Herthánál, kirúgták Lehmannt rasszizmus miatt

2021. május 5., szerda 11:49

Azonnali hatállyal szerződést bont a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC Jens Lehmann-nal, a klub felügyelőbizottságának tagjával. 

A korábbi német válogatott kapusnak nyilvánosságra került egy WhatsApp-üzenete, amelyben Dennis Aogót a Sky csatorna „kvótanégerének” nevezte.

A 12-szeres válogatott Aogo a Skyon szakértőként dolgozott a kedd esti Manchester City–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-összecsapáson.

Az 51 éves Lehmann véletlenül Aogónak küldte azt a kérdést, hogy

„Dennis tulajdonképpen a ti kvótanégeretek?”

A 34 esztendős korábbi labdarúgó késő este az Instagram-oldalán egy sztoriban nyilvánosságra is hozta az üzenetet.

Azt nem tudni, hogy a német válogatottal korábban világbajnoki ezüst- és bronzérmet is szerző kapus pontosan kinek is szerette volna küldeni az üzenetet, de vállalja a felelősséget.

Lehmann, aki 2020 májusában Jürgen Klinsmannt követte a berlini együttes felügyelőbizottságában, elnézést kért Aogótól, akinek munkásságát egyébként dicsérte.

A Hertha Twitter-oldalán megjelent egy rövid közlemény, melyben Werner Gegenbauer klubelnök üdvözölte Lars Windhorst befektető döntését.

Az ilyen kijelentések semmiképp sem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyek mellett elkötelezett a Hertha BSC. Elhatárolódunk a rasszizmus minden formájától, üdvözöljük a Tennor Holding (a befektetői csoport – a szerk.) lépését.

Petry Zsolt kapusedzőt egy hónapja menesztette a Hertha, mert a magyar szakember a Magyar Nemzetnek adott interjújában a klub szerint olyanokat mondott, ami nem összeegyeztethető az egyesület értékeivel.

(Borítókép: Matthias Hangst / Getty Images Hungary)

Rovatok