Index Vakbarát Hírportál

Két évre kitilthatják a BL-ből a szuperligás csapatokat

2021. május 6., csütörtök 13:49

Az ESPN értesülései szerint az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba azokkal a futballklubokkal szemben, amelyek még nem határolódtak el teljesen az Európai Szuperligától.

Az Európai Labdarúgó-szövetség a legmagasabb büntetés kiszabásától sem rettenne vissza, amely kétéves Bajnokok Ligájából való kitiltást jelentene néhány csapatnak.

Az UEFA az utóbbi napokban tárgyalásokat folytatott az érintettekkel, az ESPN szerint az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur már megállapodott a szövetséggel, és az Inter is közel áll ehhez, ez a nyolc alakulat tehát nem számíthat komoly szankcióra.

A Real Madrid, a Barcelona, a Juventus és az AC Milan azonban egyelőre ragaszkodik saját álláspontjához, így ennél a négy együttesnél fennáll a fentebb említett legmagasabb büntetés kiszabásának veszélye.

A két spanyol és a két olasz egyesület azzal védekezik, hogy az általuk benyújtott dokumentumokban engedélyt kértek az UEFA-tól és a FIFA-tól a szuperliga létrehozására, így nem sértették meg a fegyelmi szabályzatot.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke korábban úgy fogalmazott, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a tettéért, ám hat angol csapatot egyértelműen külön kell kezelni a többiektől, hiszen ők látták be először, hogy hibáztak, és léptek ki a sorozatból.

(Borítókép: Javier Soriano / AFP)

Rovatok