Index Vakbarát Hírportál

Az Év flegmázása után még nem bajnok a Man. City

2021. május 8., szombat 19:31 | aznap frissítve

A Manchester City a bajnoki címért szállt csatába a Chelsea elleni rangadón, az első félidő ráadásában a hazaiak klubikonja, Sergio Agüero növelhette volna kétgólosra az előnyt. Mivel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójának rangadóján a vendégek ezt követően fordítani tudtak, így a City még nem tudta bebiztosítani az aranyérmét.

Mint ismert, a két gárda május végén a Bajnokok Ligája döntőjében is egymásnak feszül, így várható volt, hogy egyik tréner sem akarja kiteregetni a kártyáját a nagy meccs előtt.

A találkozón először a Chelsea talált be, de Reece James távoli lövését hiába vágta a kapuba Timo Werner, már óriási lesen helyezkedett.

A kontrákra berendezkedő City Raheem Sterling kontrájával veszélyeztetett, aztán Andreas Christensen elképesztő hibája után Agüero még majdnem elügyetlenkedte a ziccert, szerencséjére azonban Sterling érkezett mellette, és az üres kapuba lőtt (1–0).

Semmi gond, az mozdulatba belesérülő védőt még nem cserélte le a vendégcsapat, az emberfórt pedig gyorsan büntetőre váltotta a City, jöhetett Agüero újabb lehetősége. És a manchesteri klubikon ezt húzta meg:

A 63. percben büntetett a Chelsea, Hakim Zijes erőszakos labdaszerzése után nem sokkal később maga a marokkói fejezte be az akciót, 16 méterről lőtte ki a bal alsót (1–1).

A 79. percben Werner a komplett védelem asszisztálásával újra betalált, de ezúttal is lesről indult, ahogyan nem sokkal később Hudson-Odoi is.

A végén azért csak összejött az újabb Chelsea-gól, Marcos Alonso talált be, így a City pont nélkül maradt, és tovább kell várnia aranyérme bebiztosítására (1–2).

ANGOL PREMIER LEAGUE

35. FORDULÓ

Leeds United–Tottenham 3–1 (Dallas 13., Bamford 42., Rodrigo 84., ill. Szon Hung Min 25.)

Sheffield United–Crystal Palace 0–2 (Benteke 2., Eze 88.)

Manchester City–Chelsea 1–2 (Sterling 44., ill. Zijes 63., M. Alonso 92.)

Liverpool–Southampton 2–0 (Mané 31., Thiago 90.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 80 pont, 2. Manchester United 67 (33 meccs), 3. Chelsea 64, 4. Leicester City 63, 5. West Ham United 58 (34), 6. Liverpool 57 (34), Tottenham 56, 8. Everton 52 (33), 9. Leeds United 50, 10. Arsenal 49 (34)

(Borítókép: Sergio Agüero a büntető előtt – Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Rovatok