Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid nyerte az Atlético–Barcelonát

2021. május 8., szombat 18:09

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában a Barcelona hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Atlético Madriddal.

Őrült végjátékra van kilátás a La Ligában, hiszen négy körrel a vége előtt két pont volt a differencia az éllovas „matracosok” és a katalánok között – akikkel azonos pontszámmal állt a Real Madrid.

Az világos volt, hogy a vendégek egy győzelemmel óriási lépést tehetnek az aranyérem felé, kisebb meglepetésre pedig hiába birtokolta lényegesen többet a labdát a Barcelona, az Atlético Madrid dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, hatszor is eltalálta Marc-André ter Stegen kapuját – más kérdés, hogy ezekből egy gól sem született.

Amióta az Opta a statisztikákat készíti (2003–2004), egy csapatnak sem jött össze az, hogy hat darab, kaput eltaláló lövést is fel tudjon mutatni az első félidőben a Camp Nouban!

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, viszont ezzel együtt a Barcelona lett veszélyesebb, Lionel Messi szabadrúgását Jan Oblak hárította, majd Ronald Araújo már betalált – de lesről tette.

A „matracosok” rögvest feleltek egy lesgóllal, ezen a meccsen viszont szabályos találatot egyik fél sem tudott jegyezni – hajrában a hazai Ousmane Dembélé fejese és Messi újabb szabadrúgása volt ehhez a legközelebb, de a labda mindkétszer elkerülte a kaput –, így mindkét gárda egy ponttal gazdagodott.

Az Atlético Madrid ezzel sorozatban a 15. idegenbeli bajnokiján is nyeretlen maradt a Barcelonával szemben (tíz vereség mellett ez volt az ötödik döntetlen), de legalább megőrizte kétpontos előnyét a katalánok előtt.

Ez a döntetlen viszont egyben azt is jelenti, hogy ha a Real Madrid vasárnap 21 órakor hazai pályán legyőzi a 4. helyen álló Sevillát, akkor pontszámban beéri, jobb egymás elleni eredményének köszönhetően pedig megelőzi a városi rivális Atléticót, így a saját kezébe veszi a bajnoki arany sorsát!

SPANYOL LA LIGA

35. FORDULÓ

Alavés–Levante 2–2 (Pons 30., Joselu 87., ill. Morales 36., 42.)

Barcelona–Atlético Madrid 0–0

Cádiz–Huesca 2–1 (Marcos Mauro 43., G. Silva 45+2. – öngól, ill. Mir 45+1.)

Athletic Bilbao–Osasuna 2–2 (Morcillo 1., Sancet 62., ill. Brasanac 12., Budimir 89.)

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 77 pont, 2. Barcelona 75, 3. Real Madrid 74 (34 meccs), 4. Sevilla 70 (34)

Borítókép: Josep Lago / AFP

Rovatok