Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb az esély, hogy Londonban lesz a BL-döntő

2021. május 9., vasárnap 15:47

Angol sajtóhírek szerint az UEFA megkezdte a tárgyalásokat, hogy a Bajnokok Ligája idei döntőjét, amelyet két angol csapat, a Chelsea és a Manchester City vív majd, Isztambul helyett a londoni Wembley Stadionban rendezzék.

A helyszín módosításra az Angol Labdarúgó-szövetség tett javaslatot még pénteken, miután a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter pénteken elmondta, hogy a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – például Törökországba, ahol az eredeti tervek szerint a BL-döntőt rendeznék – csak a „legszélsőségesebb körülmények között” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Ez azt jelenti, hogy a szurkolóknak nem szabad Törökországba utazniuk

– mondta Shapps.

Az Atatürk Olimpiai Stadionban május 29-én sorra kerülő BL-döntőt jelen állás szerint 25 ezer néző jelenlétében rendezik, mindkét csapat 4000 belépőjegyet kap.

A klubok azonban a korlátozások miatt a szövetséggel karöltve azt szeretnék elérni, hogy a mérkőzést Angliában játsszák le, ahol így 22 500 szurkoló tekinthetné meg a finálét.

A hírek szerint az UEFA megkezdte a tárgyalásokat, azonban egyedüli lehetséges helyszínként a Wembley Stadiont nevezte meg, ám az arénában a döntő hétvégéjén rendeznék a másodosztály rájátszását. A Championship elöljárói jelezték, a BL-döntő érdekében más helyszínt keresnének a mérkőzéseknek.

(Bortókép: Shaun Botterill / AFP)

(Index / MTI)

Rovatok