Index Vakbarát Hírportál

Maldini: Letettük egy győztes Milan alapjait

2021. május 10., hétfő 11:25

A Milan tíz év után nyert ismét a Juventus vendégeként, ezzel a piros-feketék nagy lépést tettek a BL-indulás felé, a torinóiak pedig El-helyre csúsztak. A találkozót követően a két tréner – érthetően – ellentétes hangulatban nyilatkozott.

A milánói együttesnek még az is belefért a 3–0-s siker során, hogy Franck Kessié büntetőjét Wojciech Szczesny hárította – a piros-feketék a topligák csúcsát jelentő ötödik tizenegyesüket hagyták ki, a Juventus kapusa pedig harmadszor hárított a Milan elleni négy kísérletből. 

Nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy tökéletes teljesítmény, de elég közel voltunk ahhoz – mondta Stefano Pioli, a Milan trénere a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Érett csapatként játszottunk, fókuszáltak és eltökéltek voltunk, és megnyertük a rendkívül fontos meccset. A Milan még sosem nyert ebben a stadionban, úgyhogy ez mindenki számára nagy öröm a csapatnál.

Az együttesben remekül teljesít a kölcsönbe érkező Fikayo Tomori, aki védőmunkája mellett góllal vette ki a részét a sikerből. A Chelsea 23 éves angol védője a nyáron 28 millió euróért cserébe végleg is a piros-feketék játékosa lehet, ha élnek az opciós jogukkal.

Világosak a céljaink Tomori kapcsán, ahogyan az ő szándékai is azok, de ez az idény végén lesz esedékes, nem most.

A klublegenda Paolo Maldini jelenleg igazgatóként segíti klubját, elmondása szerint az együttes a következő idényben is Pioli irányításával készülhet.

Letettük az alapjait egy győztes gárdának, ez az, amiért küzdünk. Számos játékos bizonyítja képességeit, ugyanakkor egyértelmű, hogy minden évben újabb lépést kell tenni előre, és fejlődni.

A Juventus rég látott gyenge teljesítményt mutatott fel, Andrea Pirlo csapata pedig immár csak az ötödik helyen áll a bajnokságban.

Tegnap azt mondtam, hogy a csapat jól nézett ki a héten, megfelelő mentalitással és koncentrációval készült. A csapat élt, és az volt a meggyőződés, hogy remek teljesítményre vagyunk képesek. A meccsen nem ez volt a helyzet. Valójában nem kezdtünk rosszul, de kisiklott a játékunk, ami ezt eredményezte. Ezt nehéz most megmagyarázni, több összetevője volt a dolgoknak, hogy miért nem működött. Amikor egy ilyen fontos meccsen 3–0-ra kikapsz, az azt jelenti, hogy sok dolog nem klappolt. Ki kell elemezni a meccset, és hideg fejjel elbeszélgetni a srácokkal.

A torinói együttes sorozatban megnyert kilenc bajnoki cím után nemcsak az újabb aranyéremről maradt le, de még a BL-indulás is veszélybe kerül. Pirlo mindenesetre nem lép le.

Nem fogok lelépni. Bizonyos nehezítő körülmények között, nagy lelkesedéssel vállaltam el az állást, a klub rendelkezésére állok a következő három fordulóban, addig folytatom a munkámat, amíg engedik.

SERIE A

35. FORDULÓ

Juventus–Milan 0–3 (Diaz 45+1., Rebic 78., Tomori 82.)

Borítókép: Marco Bertorello / AFP

Rovatok