Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a United, bajnok a Manchester City

2021. május 11., kedd 20:59 | két éve frissítve

A Manchester United kedden este a Leicester Cityt fogadta az Old Traffordon a Premier League 36. fordulójában. A tartalékos hazaiak 2–1-es vereséget szenvedtek lelkesebben játszó ellenfelüktől, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Manchester City megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot.

Ole Gunnar Solskjaer alaposan felforgatta csapatát a vasárnapi, Astoni Villa ellen idegenben 3–1-re megnyert mérkőzéshez képest: 10 helyen változott a kezdő, erre pedig legutóbb 2009 májusában, még Sir Alex Ferguson idején volt példa a manchesteri klub történetében.

Nem is kezdett jól a B-csapat, Luke Thomas ugyanis már a 10. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. 

Az angol középpályás 19 évesen és 335 naposan a legfiatalabb  játékos lett, aki első PL-gólját az Old Traffordon szerezte.

Sokáig azonban nem örülhetett a Leicester, a birminghami kezdőből egyedül a csapatban maradó manchesteri, Mason Greenwood góllal hálálta meg a bizalmat, és a 15. percben egyenlített. A folytatásban inkább Brendan Rodgers együttesének akarata érvényesült, újabb gól azonban a szünetig nem esett.

A második játékrészben sem változott a játék képe, többet volt a labda a vendégeknél, és helyzeteket is ők dolgoztak ki, a 66. percben pedig egy szöglet után Caglar Söyüncü fejelt védhetetlenül David de Gea kapujába.

Bár a hajrában már Marcus Rashford, Edinson Cavani és Bruno Fernandes is a pályán volt, velük sem sikerült az egyenlítés így a Bl-indulásra hajtó Leicester nagy lépést tett célja elérése felé. 

Ami viszont ennél is fontosabb, óriási szívességet a Manchester Citynek, amely az MU vereségével három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét, hiszen 10 pont az előnye a tabellán a városi riválissal szemben.

ANGOL PREMIER LEAGUE
36. FORDULÓ

Manchester United–Leicester City 1–2 (1–1)

(Borítókép: Dave Thompson / AFP)

Rovatok