Index Vakbarát Hírportál

Bombagól és a VAR lett a Chelsea veszte a kupadöntőben

2021. május 15., szombat 20:21

A Leicester City fennállása első FA-kupáját nyerte meg, mivel a döntőben Youri Tielemans bombagóljával 1–0-ra legyőzte a Chelsea-t.

A két csapat a bajnokságban is nagy csatát vív egymással, a Leicester 66 ponttal a 3., a Chelsea 64-gyel a 4. helyen áll két körrel a vége előtt.

Az első félidőt Jamie Vardy lehetőségei foglalták keretbe, első kísérletét blokkolták, a játékrész végén fejese pedig mellé szállt, miközben csapattársa, Caglar Söyüncü is gyakran került helyzetbe, mindhiába.

A túloldalon sem volt jobb a hatékonyság, Timo Werner lövéseinél többször is a védők mentettek, Mason Mount távoli lövése mellé csúszott a szakadó esőben, így hiába volt a két csapatnak összesen 13 kapura lövése (8–5), egyik sem talált kaput, anélkül pedig nem könnyű gólt szerezni – ez most sem sikerült.

A második félidőre az idő és a játékosok célzókája is javult, a 63. percben pedig megszületett az első gól, egy véleményes leicesteri labdaszerzés után Tielemans gólja már eléggé egyértelmű volt, 25 méterről szétlőtte a jobb felsőt (0–1).

Ezt követően óriási mezőnyfölénybe kerültek a „kékek”, és épp a Leicestert 12 és 23 éves kora között szolgáló Ben Chilwell járt közel az egyenlítéshez, fejesét viszont Schmeichel bravúrral hárította.

A Leicester kapusa a végjátékban Mount újabb távoli lövésénél is nagyot mentett, és bár a 89. percben ő sem tudott mit kezdeni a védőiről végül a kapuba kerülő labdánál, Chilwell már centikkel lesen helyezkedett, így elvette a VAR a gólt!

Újabb találat pedig már nem esett, így a Leicester City az ötödik FA-kupa-döntőjét már meg tudta nyerni.

A Chelsea számára a bajnokságban jöhet a javítás a Leicester ellen jövő kedden, majd az Aston Villa ellen zárnak az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpoollal szemben négypontos fórban lévő „kékek”, mielőtt május 29-én újabb döntőben szerepelnek, a Manchester City ellen a BL-ben.

ANGOL FA-KUPA

DÖNTŐ

Chelsea–Leicester City 0–1 (Tielemans 63.)

Borítókép: Kirsty Wigglesworth / AFP

Rovatok