Index Vakbarát Hírportál

A 95. percben fejelt győztes gólt a Liverpool kapusa

2021. május 16., vasárnap 19:56

Elképesztő mérkőzésen tartotta életben dobogóról szövögetett álmait a Liverpool az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Premier Leaue 36. fordulójában a vörösök 2–1-re győztek a kieső West Bromwich Albion otthonában egy nem mindennapi találkozón.

Nem kezdődött jól a Liverpool szempontjából a találkozó: Hal Robson-Kanu a 15. percben megszerezte a vezetést a West Bromnak. A vendégek helyzetei kimaradtak, míg a 33. percben Sadio Mané átadása után Mohamed Szalah egyenlített. A szünetben 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után mindkét menedzser frissített csapatán cserékkel, de az eredmény sokáig nem változott. A West Bromwich szerzett egy érvénytelen gólt, a VAR les miatt anullálta a találatot. Úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a csapatok, de a hatperces hosszabbítás utolsó előtti percében jött a hihetetlen fordulat. 

Trent Alexander-Arnold kanyarította középre a meccs utolsó szögletét, amire a kapus, Alisson is feljött fejelni – ha már arra járt, az ötösről a hálóba bólintott. Ezzel a 95. percben megnyert a mérkőzést a Liverpoolnak, és a klub történetének első kapuvédője lett, aki tétmérkőzésen gólt szerzett.

A Premier League-ben eddig egyébként hat kapus volt eredményes: Peter Schmeichel (2001), Brad Friedel (2004), Paul Robinson (2007), Tim Howard (2021), Asmir Begovic (2013) és Alisson. A Liverpool brazil kapuvédője lett az első, aki fejjel talált a kapuba.

A Liverpool ezzel egy pontra megközelítette a negyedik Chelsea-t, valamint három pontra a dobogó alsó fokán tanyázó Leicestert. A Premier League-ből még két forduló van hátra, az első négy helyezett automatikusan főtáblás a Bajnokok Ligájában, így Alisson győztes góljának óriási szerepe lehet.

ANGOL PREMIER LEAGUE

36. FORDULÓ, VASÁRNAP
West Bromwich–Liverpool 1–2
(Robson-Kanu 15., ill. Szalah 33., Alisson 90+5.)
Tottenham–Wolverhampton 2–0 (Kane 45., Höjbjerg 62.)
Everton–Sheffield United 0–1 (Jebbison 7.)

(Borítókép: Alisson gólját ünneplik a liverpooliak. Fotó: John Powell / Getty Images Hungary)

Rovatok