Index Vakbarát Hírportál

Olasz tréner válthatja Zidane-t a Real Madrid kispadján

2021. május 17., hétfő 15:41

A Marca beszámolója szerint Massimiliano Allegri a legesélyesebb arra, hogy átvegye Zinédine Zidane helyét a Real Madrid kispadján – amennyiben a francia tréner valóban távozik az idény végén.

Az együttes korábbi középpályását nem könnyű pótolni, Julen Lopetegui és Santiago Solari is belebukott már a feladatba.

Zidane-t először 2016 januárjában nevezték ki a királyi gárda vezetőedzőjének, együttesével háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer bajnokságot (erre még most is van egy kis esélye), két Spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnokságot is felírhatott a neve mellé.

Távozása egyre valószínűbbnek tűnik, az előzetes hírek pedig arról szóltak, hogy a fővárosi gárda másik korábbi ikonja, Raúl veheti át a kispadot.

Ugyanakkor a Real Madrid Zidane első távozása során szívesen látta volna Allegrit a kispadon, de az olasz tréner akkor még a Juventus alkalmazásában állt.

A Milannal egy, a torinói csapattal öt bajnoki címet szerző szakember ugyanakkor 2019 nyara óta pihenőjét tölti, így most szabadon igazolható.

Raúlnak a hírek szerint az Eintracht Frankfurttól van ajánlata, és a klubnál örülnének neki, ha a korábbi támadó edzői tapasztalatot szerezne, mielőtt egy napon átveszi a királyi gárda irányítását.

(Borítókép: Allegri válthatja Zidane-t? – Pierre-Philippe Marcou / AFP)

Rovatok