Index Vakbarát Hírportál

A négy gólból kettő érvényes volt, közel került a BL-hez a Chelsea

2021. május 18., kedd 23:15

Néhány kérdésre választ kaptunk, néhány viszont továbbra is nyitott maradt a Premier League 37. fordulójának keddi játéknapja után. A Manchester United bebiztosította ezüstérmét, a 3. és 4. hely sorsa viszont csak az utolsó körben dől el.

A nap legfontosabb mérkőzését a Stamford Brige-en játszották, ahol a Chelsea 10 000 néző előtt fogadhatta a Leicester Cityt. A két csapat a hétvégén már találkozott egymással, akkor a Wembleyben Youri Tielemans góljával a Leicester elhódította az FA-kupát. A tét ezúttal a Bajnokok Ligája-helyekről szólt, győzelem esetén bármelyik együttes komoly lépéselőnybe kerülhetett a harcban.

Az első játékrészben gyakorlatilag felborult a pálya, a Chelsea hatalmas fölényben játszott. A 19. percben Tielemans rúgta meg hátulról Timo Wernert a tizenhatoson belül, Mike Dean viszont érdekes módon kifelé ítélt szabadrúgást. Három perccel később büntetett a német, aki Mason Mount passzából vette be Kasper Schmeichel kapuját, ám kiderült, hogy mindezt lesről tette, így maradt 0–0 az állás.
A 34. percben aztán tényleg betalált Werner egy szöglet után, de jött a videobírózás, majd az újabb érvénytelenítés, ezúttal les miatt.

Nem sokkal a fordulás után viszont már semmi és senki sem menthette meg a Leicestert, Antonio Rüdiger köszönt be egy szöglet után a 47. percben.

Sőt, mintegy 20 perccel később már kettő volt Thomas Tuchel csapatának az előnye. Most Wernernek kedvezett a VAR, ami bebizonyította, hogy Wesley Fofana a tizenhatoson belül szabálytalankodott vele szemben, a büntetőt Jorginho higgadtan értékesítette.

A csapatok tettek arról, hogy a végére is maradjanak izgalmak. Mateo Kovacic a saját térfelén eladta a labdát, amit Wilfred Ndidi szerzett meg, ő Kelechi Iheanachóhoz játszott, ő pedig kilőtte a bal alsót a 76. perc végén, szépítettek a vendégek. Ezzel a nigériai támadó lett a Premier League történetének első játékosa, aki egy szezonban a hét minden napján betalált.
A végén még az indulatok is elszabadultak, aztán a 99. percben Mike Dean véget vetett a rangadónak. A Chelsea a győzelemmel előzött és visszavette a harmadik helyet, míg a Leicester a negyedik és három ponttal áll a Liverpool előtt, amely viszont szerdán behozhatja pontszámban.

A Manchester United a Leicester vereségével, valamint a korábban a Fulham ellen megszerzett egy ponttal bebiztosította ezüstérmét. A már bajnok városi rivális City úgy kapott ki a Brighton otthonában, hogy a 2. percben megszerezte a vezetést, a 10. percben emberhátrányba került, és bár hiába tudta növelni előnyét, a hazai együttes három góllal fordított.

Eredmények, Premier League, 37. forduló:
Manchester United–Fulham 1–1
Southampton–Leeds United 0–2
Brighton–Manchester City 3–2
Chelsea–Leicester City 2–1

A bajnokság állása: 1. Manchester City 83 pont, 2. Manchester United 71 pont, 3. Chelsea 67 pont, 4.  Leicester City 66 pont, 5. Liverpool 63 pont (36 meccs)

Rovatok