Index Vakbarát Hírportál

Buffon immáron a Chiesa család két tagjával is kupagyőztes

2021. május 19., szerda 23:26

Szerdán este a Juventus 2–1-re legyőzte az Atalantát az Olasz Kupa döntőjében, ezzel Andrea Pirlo megszerezte második trófeáját a torinóiak edzőjeként.

Bő félóra elteltével a Juve szerzett vezetést a fináléban, egy kontratámadás végén Dejan Kulusevski tekert nagyszerűen a bergámóiak kapujába. Szünet előtt egy agresszív letámadást és labdaszerzést követően azonban egyenlített Gian Piero Gasperini alakulata, Ruslan Malinovskiy lövésénél tehetetlen volt Gianluigi Buffon.

A második játékrészben átvette a mérkőzés irányítását Andrea Pirlo csapata, amelynek a 73. percben lett meg az eredménye: Federico Chiesa és Kulusevski remek összjátéka után előbbi volt eredményes, az újboli vezetést pedig már nem engedték ki a kezükből a torinóiak.

A 2–1-es győzelemnek köszönhetően Pirlo a 2020-as olasz Szuperkupa után megszerezte második trófeáját a Juve edzőjeként, a klub pedig 14-szer nyerte meg a sorozatot.

Érdekesség, hogy Buffon első Coppa Italia sikerekor 1999-ben még Enrico Chiesa is a csapattársa volt, most pedig, 22 évvel később a veterán kapus a korábbi támadó fiával együtt győzött a kupában.

OLASZ KUPA
DÖNTŐ

Atalanta–Juventus 1–2 (1–1)

gólszerzők: Malinovskiy (41.), ill. Kulusevski (31.), Chiesa (73.)

(Borítókép: Miguel Medina / AFP)

Rovatok