Index Vakbarát Hírportál

A Juventus védőjével erősíthet a Barcelona

2021. május 25., kedd 09:42

Katalán sajtóhír szerint a Barcelonában folytathatja pályafutását Matthijs de Ligt, a Juventus holland válogatott védője.

A gránátvörös-kékek már 2019-ben is szívesen látták volna keretükben az Ajax akkor csupán 19 éves védőjét, aki végül 85,5 millió euróért cserébe végül Torinóban kötött ki.

A 26-szoros válogatott hátvéd azóta bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes lett a „zebrákkal”, a védőmunkája mellett pedig öt góllal is kivette a részét az együttes szerepléséből.

Ugyanakkor a katalán CCMA úgy tudja, hogy a több sérülést is elszenvedő 21 éves játékos nem érzi jól magát Olaszországban, és szívesen újra együtt játszana korábbi amszterdami csapattársával, Frenkie de Jonggal – akinek beszélt is erről a vágyáról.

A középpályás ugyancsak 2019-ben, az Ajax BL-elődöntőig tartó menetelése után váltott klubot, érte 86 millió eurót fizetett ki a Barcelona.

De Jong igyekszik meggyőzni barátját, hogy a katalánok jövője fényes, és jó megoldás lenne számára az országváltás.

A transzferhez ugyanakkor igencsak mélyen kellene a zsebébe nyúlnia a spanyol bronzérmesnek, a Juventus ugyanis aligha engedi el 75 millió euró alatt fiatal futballistáját.

(Borítókép: Frenkie de Jong és Matthijs de Ligt újra egy csapatban játszhat? – Soccrates Images / Getty Images)

Rovatok