Index Vakbarát Hírportál

Új kapus érkezik a Milanhoz, Donnarumma elbúcsúzott

2021. május 25., kedd 11:55

Olasz sajtóhírek szerint Gianluigi Donnarumma, a Milan olasz válogatott kapusa már elköszönt csapattársaitól, miközben a klub hamarosan új játékos szerződtetését jelenti be.

A piros-feketék 2–0-ra nyertek az Atalanta vendégeként, ezzel kiharcolták a második helyet és a BL-indulást, a meccs után viszont a MilanNews értesülése szerint a kapus a lefújást követően elbúcsúzott a társaitól.

Donnarumma szerződése június végén jár le nevelőklubjánál, a játékos ügynöke, Mino Raiola nem volt elégedett az együttes évi 8 millió eurós fizetési ajánlatával, legalább 10 milliót szeretett volna.

A Tuttosport szerint a nagyobb probléma, hogy a szerződés tető alá hozásának érdekében az ügynök 15-20 millió eurót szeretne kapni, amit a Milan nem kíván megadni pluszban.

A 22 éves kapus korát meghazudtolóan óriási rutinnal bír, hiszen már 251 tétmérkőzésen védett a Milan felnőttcsapatában, 25-ször pedig már az olasz válogatottban is pályára lépett.

A hírek szerint a szerződtetésére a legesélyesebb a Manchester United és a Juventus.

A piros-feketék láthatóan felkészültek a távozására, hiszen kedden már orvosi vizsgálatra érkezett a francia bajnok Lille 25 éves kapusa, Mike Maignan, aki 38 bajnokin 23 gólt kapott az idényben és 21-szer húzta le a rolót.

A francia kapuvédő 2015 nyarán 1 millió euróért érkezett a PSG-től, most 15 millióért válthat klubot.

(Borítókép: Gianluigi Donnarumma minden bizonnyal távozik a Milantól – Miguel Medina / AFP)

Rovatok