Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid bejelentette, Zidane távozik a klubtól

2021. május 27., csütörtök 12:10

A spanyol élvonalbeli Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik a klubtól Zinédine Zidane vezetőedző. Utódját egyelőre nem nevezték meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, spanyol sajtóhírek szerint Zidane már a Sevilla bajnoki (2–2) előtt közölte a játékosokkal, hogy nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró szerződését.

A fővárosi gárdát a mostani idényben a spanyol Király-kupától a harmadosztályú Alcoyano búcsúztatta, a Bajnokok Ligájában a Chelsea elleni elődöntő jelentette a végállomást, míg a La Ligában ezüstérmes lett a fővárosi rivális Atlético Madrid mögött.

Tiszteletben tartjuk a döntését, és a legnagyobb elismeréssel tudunk csak szólni a professzionalizmusáról, elhivatottságáról és szenvedélyéről, amellyel az elmúlt években dolgozott a Real Madridnál. Zidane a klub egyik nagy legendája, aki több egy korábbi játékosnál és edzőnél. A Real Madrid szívébe zárta őt, mindig ez a klub lesz az otthona – olvasható a fővárosiak közleményében.

Zidane először 2016 januárja és 2018 májusa között irányította a Realt, amellyel ekkor három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet szerzett. Tíz hónappal későbbi, 2019. márciusi visszatérése óta ‒ tavaly nyáron ‒ újra megnyerte a La Ligát. A jelenlegi idényben azonban trófea nélkül maradt, és a spanyol sportmédia szerint emellett a mentális fáradtság is távozásának okai között volt.

Zinédine Zidane karrierje következő állomásaként a Juventust emlegették, ám a legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, Torinóban Massimiliano Allegri veszi át az irányítást Andrea Pirlótól. A francia szakvezetőt hírbe hozták több nagy klubbal és válogatottal is.

Zidane lehetséges utódai között emlegetik az Intertől bajnoki címmel a zsebében távozó Antonio Contét, valamint a klub korábbi kiválóságát, Raúlt.

(Borítókép: Zinédine Zidane a Real Madrid Villarreal elleni bajnokiján. Fotó: Diego Souto / Getty Images Hungary)

Rovatok