Index Vakbarát Hírportál

Rebrov Kubatovról, a tiszteletről és a ferencvárosi folytatásról is beszélt

2021. június 3., csütörtök 13:48

Minden jel arra utal, hogy hamarosan véget ér Szerhij Rebrov munkássága a Ferencvárosnál, ennek kapcsán pedig az ukrán Zbirna.com készített interjút a trénerrel.

A 46 éves edzővel sorozatban harmadszor lett magyar bajnok az együttes, amely az elmúlt két évben az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is bejutott a csoportkörbe.

Kubatov Gábor klubelnök nemrégiben arról beszélt, hogy az ukrán tréner február 10-én felmondott a csapatnál, ahová 2022-ig szerződés kötötte. 

Hosszú ideig voltam csendben, olvastam a velem kapcsolatban megjelent írásokat, de nem akartam ezeket kommentálni, mert tiszteletben tartottam a klubbal kötött szerződésemet. Ugyanakkor úgy tűnik, itt az idő beszélni, mert ez az egész helyzet rendkívül dühítő

– kezdte interjúját Rebrov, aki részletezte az átigazoláspolitikával kapcsolatos nézeteltéréseket is.

Az év elején volt néhány nézetkülönbség, ami után mondtam az elnöknek, hogy nem értek egyet néhány dologgal. Úgy vélem, azok után, hogy nyertünk három bajnoki címet, eljutottunk az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörébe, határozottan megérdemlem, hogy kikérjék a véleményemet, mielőtt új játékos érkezik. Az elnök biztosított róla, hogy nem lesz átigazolás a beleegyezésem nélkül... Aztán szerződtettek még egy játékost.

A kialakult helyzet miatt Rebrov elbeszélgetett ügynökével, Varga Sándorral, akinek elmondta, hogy nem kíván így dolgozni a jövőben.

Nem volt szó a szerződés felbontásáról vagy arról, hogy távozom.

Az ukrán tréner elmondása szerint megkérte ügynökét, hogy szervezzen a vezetőséggel egy találkozót, amelyen megvitathatják a kérdéses dolgokat, de erre hónapokkal később sem került sor.

Tudom, hogy Kubatov Gábor az ország kormányának alkalmazottja, ugyanakkor a Ferencvárosnak milliós szurkolótábora van, amely megérdemli, hogy a vezetőség ne legyen közömbös a klub jövőjét illetően. Az emberek megállítanak az utcán, és csak annyit kérdeznek, hogy „Szerhij, miért mész el?”

Rebrov hozzátette, tisztában van azzal is, hogy félreértések bárhol előfordulhatnak, de ezeket konstruktív módon kell rendezni a feleknek, majd arra is kitért, hogy nem találkozott személyesen az elnökkel, hogy erre sor kerülhessen.

A kialakult helyzet kapcsán Rebrovot az elmúlt időszakban számos külföldi klubbal boronálta össze a nemzetközi sportsajtó, az elmúlt napokban a PL-ben szereplő Tottenham és Dzsudzsák Balázs volt klubja, az al-Ain is szóba jött vele kapcsolatban. 

Még egy évre érvényes a szerződésem, ezt pedig tiszteletben tartom. Nem olyan vagyok, aki azonnal rohan, ha valahol jobb lehetőségeket lát. Az előző idény előtt nagyon jó ajánlataim voltak jó nevű kluboktól. Ugyanakkor van egyfajta személyiségem. Ha dolgozom valahol, hiszek azokban az emberekben, akikkel vagyok, úgyhogy nem bonthatom fel a szerződésem. Örülök, hogy maradtam a Ferencvárosnál.

Kiemelte, a vezetőkkel, edzőkkel és játékosokkal fennálló kölcsönös tisztelet az első dolog, amely egy új csapattal való tárgyalás során előjön nála.

Három éve dolgozunk itt, jó kapcsolatok alakultak ki, sikeresek vagyunk, és mindig hálás leszek a vezetőknek, hogy idehívtak dolgozni, ahogyan a szurkolóknak is a támogatásukért. Ugyanakkor itt az idő, hogy engem is tiszteljenek.

A szerződése értelmében hamarosan újra munkába kell állnia a magyar bajnoknál, Rebrov pedig pontosan erre készül.

Terveim szerint június 8-án kezdjük a felkészülést az új idényre, de tudom, hogy a sportigazgató és a klub arról tájékoztatta az edzőket és a játékosokat, hogy már 4-én csatlakozzanak.

Arra a felvetésre, hogy az lehet-e a cél, hogy önként lépjen a távozás mezejére, így a klub megússza a kártérítést, Rebrov elmondta, a sajtóban megjelenő tételtől jócskán elmarad a kompenzáció mértéke, és számára elvi kérdésről van szó, mivel szeret itt dolgozni és nem szeretne távozni.

Ugyanakkor ha a klub a hátam mögött mond valamit a játékosoknak, az azt jelenti, hogy a klub döntést hozott. Alapvetően az a tervem, hogy június 8-án Budapesten leszek, ahogyan ebben korábban megállapodtunk. Aztán talán lesz néhány magyarázat.

Végül a lehetséges kérőkről, az említetteken kívül még az AEK Athén érdeklődéséről is faggatták a trénert, illetőleg arról, hogy kezdett-e valamelyikkel tárgyalásokat.

Nem. Volt néhány ajánlat, de mindenkinek egy dolgot mondtam: érvényes szerződésem van a Ferencvárossal. Amint ez megváltozik, bizonyára beszélünk majd.

Borítókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Rovatok