Index Vakbarát Hírportál

A láncdohányos edző két évre írt alá a Lazióval

2021. június 9., szerda 17:37

Simeone Inzaghi nemrég elkötelezte magát az olasz bajnok Interhez, így a Laziónak új edző után kellett nézni. A bankárból lett szakemberre, Maurizio Sarrira, az éppen csapat nélküli trénerre esett a fővárosi csapat választása.

Hat szezon után ismét edzőcsere a Laziónál. Simone Inzaghi irányítása alatt a 2019/20-as idényben elért negyedik hely volt a legjobb eredmény a klub számára az olasz bajnokságban. A két olasz Szuperkupa mellett még egy Olasz Kupa-győzelmet szerzett a csapatnak. A Lazio-szurkolók számára az Inzaghihoz kötődő legkedvesebb emlék a 2020/21-es Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig tartó menetelés lehet, mivel a csapat előtte a 2007/08-as idényben játszott legutóbb a legrangosabb európai kupaporondon. Inzaghi ennek ellenére nem hosszabbított a Lazióval, mert közben aláírt a jelenlegi bajnok Interrel.

A most igazolt Maurizio Sarrival szemben sem lehetnek kisebbek az elvárások. A tréner a Juventusszal a 2019/20-as szezonban megnyerte a Serie A-t, előtte pedig a Chelsea-vel egy Európa-liga-győzelmet hozott össze. A Juventushoz 2022-ig írt alá korábban, ám a 2020-as Bajnokok Ligája-kiesés (nyolcaddöntő) után a klub vezetése mindössze egy év közös munka után felbontotta szerződését.

A most 62 éves Sarri komoly láncdohányos, naponta nagyjából öt doboz cigarettát szív el, gyakran látható a pálya szélén füstfelhőbe burkolózva.

Mikor a Napolival Lipcsébe utazott, az RB Leipzig egy külön szobát biztosított számára, ahol hódolhatott káros szenvedélyének. Az angol bajnokságban viszont 2007 óta tilos dohányozni a stadionok területén, így Sarri a kispadnál sem gyújthatott rá. Az olasz edző erre is talált egy kiskaput, mérgében többször cigarettacsikkeket rágcsált a pálya szélén.

Sarri karrierje mesébe illő.

Az olasz szakember nem rendelkezik profi játékosmúlttal, bankárként dolgozott, miközben 1990-ben az olasz nyolcadosztályban kezdett edzősködni.

2005-ben már a másodosztályban vállalt munkát, mondhatni megjárta a szamárlétrát. 

A Lazio is stílusos módon jelentette be a mester érkezését. Twitter-oldalára egy cigarettát tartó kezet, egy laziós melegítőt, a csapatot, és egy bankot ábrázoló képet posztolt. Az első és az utolsó képpel egyértelműen Sarrira utaltak a klubnál.

(Borítókép: Stu Forster / Getty Images Hungary)

Rovatok