Index Vakbarát Hírportál

A német szövetségi kapitány elégedett az utódjával

2021. június 9., szerda 10:00

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw úgy véli, hogy volt asszisztense, Hansi Flick ideális utódja lesz a poszton.

A tréner a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű torna után távozik, s már régóta tudni lehet, hogy a Bayern Münchennel sikert sikerre halmozó Flick lesz az új kapitány.

Amikor már konkréttá vált, hogy Hansi szeretné elvállalni ezt a munkát, nagyon megörültem

– mondta a 61 éves Löw, aki 15 év után távozik posztjáról.

A szakember nagyon bízik Flickben, aki a 2014-es, brazíliai világbajnoki cím kiharcolásakor a segítője volt.

„Tudom, hogy Hansi hogyan működik, hogyan gondolkodik. Empatikus, megtalálja az utat a játékosokhoz”  fogalmazott Joachim Löw.

Továbbá támadó felfogású játékstílust követ és ez nekem különösen tetszik. Ez ugyanis a jövő: Németországnak a folytatásban is kötelező technikás futballt játszania, és nem szabad visszatérnie a gyökerekhez, amikor mások csak a küzdelemmel és a kemény játékkal jellemezték a Nationalelfet. A játék mostani kultúrája teljesen más, és ez a jövő. És Hansi Flick ebbe tökéletesen passzol

 fűzte hozzá.

Szerinte a csapat nagyszerű jövő előtt áll.

„Van elég játékosunk, 23, 24, 25. Két-három-négy év múlva a megszerzett tapasztalattal hasonló aranygeneráció nőhet ki belőlük, mint a Lahm, Schweinsteiger, Boateng, Khedira, Özil, Kroos, Neuer, Hummels, Müller fémjelezte együttes” – véli Löw.

Flick a 2024-es Európa-bajnokság végéig kötelezte el magát.

A magyar válogatott június 23-án találkozik a németekkel az Eb-n, a müncheni találkozóra az F csoport 3. fordulójában kerül sor.

(Borítókép: Clemens Bilan / AFP)

Rovatok