Index Vakbarát Hírportál

Neymar beállította Pelé rekordját a brazil válogatottban

2021. június 14., hétfő 09:16

Magyar idő szerint vasárnap késő este a brazil labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Venezuelát a Copa América nyitómeccsén. A címvédő legnagyobb sztárja, Neymar a 64. percben büntetőből szerezte meg csapata második gólját, a 89. percben pedig előkészítette a harmadikat, amelyet végül Gabriel Barbosa lőtt.

Utóbbinál rendkívül fontos mérföldkőhöz ért minden idők legdrágább futballistája, ugyanis az volt a 47. gólpassza a válogatott színeiben, ezzel pedig beérte az örökranglista élén a legendás Pelét.

Venezuela komoly nehézségekkel nézett szembe az esélyesebb brazilok elleni nyitány előtt, a küldöttségből tucatnyi személynek – játékosnak, stábtagnak – lett pozitív a koronavírustesztje. A keretből szombaton nyolc labdarúgó esett ki, akik helyett 15 újonnan behívott csatlakozott a nemzeti együtteshez.

A 47. Copa Américát eredetileg Kolumbia és Argentína közösen rendezte volna meg, de előbbitől elvették a jogot az országban zajló tüntetések miatt, utóbbi pedig a koronavírus-járvány miatt visszalépett, így a 2019-es viadalhoz hasonlóan ezúttal is Brazília a házigazda. A tízcsapatos torna július 10-ig tart.

(Index/MTI)

Rovatok