Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea masszív ajánlattal jelentkezhet be Haalandért

2021. június 16., szerda 08:19 | aznap frissítve

Erling Haaland neve kapcsolatba került már a Manchester Cityvel és a Real Madriddal is, a legújabb pletykák szerint a Chelsea is bejelentkezett érte.

A Borussia Dortmund játékosa még csak húszéves, de minden edző a saját csapatában szeretné tudni. Jelenleg a világ második legdrágább játékosaként tartják számon, a Transfermarkt.com 130 millió euróra becsüli az értékét. Nála csak Kylian Mbappét rangsorolják drágábban, a franciák csatárát 160 millió euróra taksálják. 

Haaland a 2020/21-es szezonban 41 mérkőzésen 41 gólt szerzett csapatában. A Dortmund nem szeretné elengedni, ám egybehangzó sajtóhírek szerint 2022-ben aktiválódna egy 75 millió eurós kivásárlási záradék a szerződésében, így ha ennél nagyobb értéket szeretne, akkor még idén nyáron el kell adnia.

A Sports Illustrated tudomására jutott, hogy a Chelsea hetvenmillió eurót és a 23 éves Tammy Abrahamet ajánlotta fel a norvég sztárért cserébe. Abraham értéke a Transfermarkt szerint 38 millió euró környékén mozog, az utóbbi szezonban nem játszatták sokat. 

Nem ez lenne az első eset, hogy a Chelsea a Bundesligából igazol játékost. Az előző szezonban Timo Werner és Kai Havertz érkezett a kékekhez. Utóbbi a Bajnokok Ligája-döntőben szerzett győztes találatot a csapatnak. 

(Borítókép: Maja Hitij / AFP)

Rovatok